BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.422,48
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>BDP heyeti İmralı’ya gitti<br/>BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkan...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

BDP heyeti İmralı’ya gitti
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan’dan oluşan BDP heyeti 10. görüşme için İmralı adasına gitti. Görüşmede PKK’nın çekilmeyi durdurması kararıyla Salı günü açıklanması beklenen demokratikleşme paketiyle ilgili gelişmeler ve sonrasında izlenecek yol haritasının değerlendirileceği öğrenildi.

“Kirli savaşın bir parçası olmayalım”
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Suriye ve demokratikleşme paketi üzerinden hükümete yüklendi. Demokratikleşme paketinin sürekli ertelendiğini iddia eden İnce, Türkiye’nin Suriye’ye yapılması planlanan müdahalenin bir parçası olmaması gerektiğini ifade etti.

Polisi alarma geçiren cisim...
Bursa’nın simgesi haline gelen teleferik direklerinden birinde sallanan cisim, emniyet ekiplerini alarma geçerdi. Polis, dağ yamaçlarındaki cisme önce dürbünle baktı ardından cismi daha net görebilmek için pompalı tüfeğin dürbününü kullandı. Ekiplerin cisme bir anlam verememesi üzerine son çare olarak helikopter kaldırıldı. Helikopterin direk çevresinde tur atmasının ardından cismin teleferiğin demir aksamı olduğu ortaya çıktı.

Cami ve cemevi 15 yıldır aynı binada
Ankara’daki cami cemevi projesine tepkiler sürerken, Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz Köyü’nde cami ve cemevi 15 yıldır aynı binada yer alıyor. Camide namaz kılan köylüler, daha sonra cemevinde cem ibadetlerini yapıyor. Binadan bulanan aşevinde hazırlanan yemekler gelen misafirlere ikram edilirken, Cem Evi Dedesi Hüseyin Şen, isteyenin camide isteyenin de cem evinde ibadetini yapabileceğini ifade ediyor.
(İHA)