BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Minikler için ders zili çaldı <br/>İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran öğren...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Minikler için ders zili çaldı
İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayan minikler, bugün ders başı yaptı. Yeni eğitim - öğretim yılının başlayacağı 16 Eylül tarihi öncesi ilkokul birinci sınıf ve anaokul öğrencileri, uyum programı kapsamında eğitimine başladı. Sabah saatlerinde okullara aileleri ile birlikte gelen minikler, sınıfları ve öğretmenlerini tanıdı. İlk kez okulla tanışan öğrencileri velileri de yalnız bırakmadı. Bazı minik öğrencilerin anne ve babalarından ayrılmak istemediği görüldü.


Bakan Kılıç’tan “doping” açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkını kaybetmesinin ardından sürece ilişkin açıklama yaptı. Dopingle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirten Kılıç, ’’Hangi sporcu doping konusunda bile bile lades derse bedelini öder’’ dedi.



Okmeydanı karıştı
Okmeydanı’nda, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan’a destek yürüyüşü düzenleyen göstericiler tüm uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdahalesiyle karşılaştı. Elvan’ın tedavi gördüğü hastaneye gitmek isteyen protestocular, polis tarafından durduruldu. “Dağılın” uyarılarına aldırmayan eylemciler, polise taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıtan emniyet güçleri, atılan molotof kokteyllerini ise yangın söndürme cihazıyla söndürdü.



Şırnak’ta olaylı gece
Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan eylemciler ortalığı savaş alanına çevirdi. Lastikler yakıp, barikat kuran grup, yolu trafiğe kapattı. Maskeli grup, emniyet güçlerine taş ve molotof kokteyleriyle saldırdı. Polis ekipleri tüm uyarılara rağmen dağılmayan protestoculara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylar gece boyunca sürdü.


Hipnozla uyuyan kediler güldürdü
Bu yavru kedileri uyutmak çok kolay. Sahibinin salladığı çubuğu izlerken adeta büyülenen 3 yavru kedi bir süre sonra uykuya dalıyor. Yavaş yavaş gözleri kapanan minik kedinin kafası bir anda yere düşüyor. Kamereya yansıyan görüntüler, izleyenlere bu sevimli kediler “Acaba hipnoz mu oldu?” dediriyor.



Alex’ten muhteşem frikik
Brezilya Ligi Serie A’da mücadele eden Coritiba takımı, Sao Paulo’yu Alex de Souza’nın attığı iki golle mağlup etti. İlk golü 32. dakikada ceza sahasından kaydeden golcü oyuncu, 45. dakikada attığı frikik golüyle de büyük beğeni topladı. Topu ağlarla buluşturan ünlü oyuncu, Brezilya gündemine oturdu.
(İHA)