BIST 10.298
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,34
HABER /  DÜNYA

Bakanlık’tan El Nusra’’ açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait Ceylanpınar’daki arazilerin El Nusra örgütü tarafından kullanıl...

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait Ceylanpınar’daki arazilerin El Nusra örgütü tarafından kullanıldığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili kuruluşlarından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazilerinin ve misafirhanesinin El Nusra Örgütüne tahsis edildiğine dair iddialar yer aldığına dikkat çekilerek, “Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait Ceylanpınar’daki arazilerin El Nusra örgütü tarafından kullanıldığı iddiaları doğru değildir. Burada El Nusra tarafından bir kamp oluşturulduğu söylentileri de gerçek dışıdır. Suriye sınırında bulunan Ceylanpınar Tarım İşletmesine ait arazilerin tarım dışında kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmemektedir” denildi.
Ceylanpınar Tarım İşletmesine ait misafirhanenin El Nusra Örgütüne tahsis edildiği iddialarının da tamamen gerçek dışı ve mesnetsiz olduğu vurgulanarak şöyle denildi:
“ Tarım İşletmesine Müdürlüğüne gelen ve misafirhanede ikamet eden kişilerin kayıtları da düzenli bir şekilde tutulmaktadır. Mer-i Mevzuat gereği bu bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğünün oluşturduğu Ana Kumanda Güvenlik Sistemine günlük olarak verilmektedir. Bu bilgiler işletme kayıtlarında da mevcuttur.
Arazi içinde söz konusu örgüte ait herhangi bir kamp olmadığı gibi buradan Suriye’ye geçişlere izin verilmemektedir. Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait arazilerin yaklaşık 60 km.’si Suriye sınırında yer almakta olup, sınır güvenliği Piyade Hudut Bölük Komutanlığının kontrolündedir. Bütün sınır boyunda güvenlik, ilgili komutanlık tarafından yürütülmekte olup, ayrıca işletmenin güvenliği de özel güvenlik personeliyle sağlanmaktadır. Buradan herhangi bir sınır kapısının açılması da söz konusu değildir.”
(İHA)