BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  DÜNYA

Kılıç’tan doping açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkını kaybetmesinin ardından sürece ilişkin açıkla...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkını kaybetmesinin ardından sürece ilişkin açıklama yaptı.
Olimpiyat adaylığının dün itibarıyla geride kaldığını belirten Kılıç, “Türkiye, olimpik harekete olan inancını bugünden itibaren de korumaya, geliştirmeye, güçlendirmeye devam edecektir. Türkiye bir spor ülkesi olacak. Olma yolunda, en ufak bir tereddütünüz olmasın. Stadyum projelerine daha hızla devam edeceğiz. Attığımız her adım bu ülkenin gençleri için atılmaktadır. Harcadığımız her kuruş bu ülkenin genç sporcuları için” dedi.
Dopingle mücadele konusunda kararlı olduklarını söyleyen Bakan Kılıç, gelecek aylarda gerekirse yeni yasalar çıkaracaklarını ifade ederek, “Böylece sadece sporcuyu değil, silsile içerisinde dopinge, yasaklı maddeye bulaşmasına neden olan herkesi cezalandırma yönüne gideceğiz. Yasaklı maddelerin Türkiye’ye girişini, satışını, erişimini kolaylaştıran herkes bunun bedelini ödeyecek. Biz meseleye sadece madalya ve anlık başarı çerçevesinde yaklaşmıyoruz. Bizim için spor her şeyden evvel sağlıklı milyonların yetişmesine yönelik en önemli köprüdür. Doping bir zehirdir” ifadelerini kullandı.
(İHA)