BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.476,66
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Türk Yıldızları’nın gösterisi nefes kesti<br/>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atat...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Türk Yıldızları’nın gösterisi nefes kesti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı. Törende gösteri uçuşu yapan Türk Yıldızları nefesleri kesti.
Tören Cumhurbaşkanı Gül`ün şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlamalara; Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünisa Gül’ün yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta selamladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün halkı selamlamasının ardından Kara Harp Okulu mezunları Teğmenler Ali Doğukan Seslikaya ve Meral Tamer konuşma yaptı. Törende geçit töreninden sonra Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaptı. Türk Yıldızların gösterilerini gerek protokol gerekse vatandaşlar nefeslerini tutarak izledi.


Taziye evinde silahlı kavga: 3 ölü, 5 yaralı
Adana’da cezaevinde hayatını kaybeden şahsın taziye evinde kan aktı. “Cezaevindeki Hasmımı neden ziyaret ettin?” kavgasında 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
İddiaya göre, Atilla M. ile cezaevindeki hasmını ziyaret ettiği için Ömer Omay arasında tartışma çıktı. Taziye evinde bulunanların araya girmesiyle tartışma daha fazla büyümedi. Ardından evden ayrılan Ömer Omay arkadaşıyla barışmak için yeniden taziye evine geldi. Ancak Atilla M. cezaevinde bulunan hasmını ziyaret eden Ömer Omay’a ikinci kez tepki gösterdi. Bu sefer çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kan gölüne dönen taziye evinden 3 cenaze daha çıktı ve 5 kişi de yaralandı. Kavgaya neden olduğu iddia edilen Atilla M de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları kavgayı başlattığı öne sürülen Atilla M.’yi linç etmek için hastaneyi bastı. Bunun üzerine emniyet güçleri hastane çevresinde güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ehliyetsiz genç kaza yaptı: 2 ölü, 2 yaralı
İzmit Kandıra yolunda feci bir kaza meydana geldi. 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil kendisine ve yanındakine mezar oldu. 2 kişinin de yaralandığı kazada ehliyetsiz gencin kullandığı araç ikiye bölündü.
17 yaşındaki ehliyetsiz sürünün kullandığı otomobil, yokuş aşağı inerken kontrolden çıkarak karşı yöne geçti. Direksiyon hakimiyetini sağlamayan sürücü, Mehmet Yılmaz idaresindeki otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobillerden biri adeta dağıldı. İkiye bölünen araçta sürücünün yanında bulunan Halil Dumlu yola fırladı. Emniyet kemeri takılı bulunan ehliyetsiz genç ise bulunduğu yerde sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye erleri sıkışan sürücüyü sıkıştığı yerden çıkardı. Tüm çabalar sürücüyü yaşatmak içindi. Sağlık ekipleri yere yatırılan sürücüye kalp masajı yaptı. Ancak çabalar yetersiz kaldı ve ehliyetsiz genç ile yanındaki hayatını kaybetti. Diğer araçta bulunan yaralılar Mehmet Yılmaz ve Fatma Aycil ise hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Klasik otomobiller zafer turu attı
İstanbul Park Formula 1 Tesisleri bu defa klasik otomobillere ev sahipliği yaptı. Yarım yüzyılı deviren farklı renk ve modeldeki bu otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için buluştu. Yarış araçları yerine piste çıkan yüzlerce klasik otomobil adeta zafer turu attı. Geçmişi günümüze taşıyan farklı modeldeki otomobillerin görüntüsü Yeşilçam filmlerini aratmadı. Türk bayraklarıyla pistte ilerleyen yarım asırlık otomobiller, renkli görüntüler oluşturdu.


CAS’tan Beşiktaş’a kötü haber
CAS, UEFA’nın Beşiktaş’a verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. CAS, Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş’a verilen cezayı da onadı. Beşiktaş dün akşam kendi evinde oynadığı UEFA Avrupa Ligi Play-off turu maçından Norveç temsilcisi Tromsö’yü 2-0 yenip gruplara kalmasına rağmen, CAS’ın cezayı onaması nedeniyle Avrupa’ya veda etti. Öte yandan UEFA’dan yapılan açıklamada Beşiktaş’ın yerine Norveç temsilcisi Tromsö’nün katılacağı belirtildi.
(İHA)