BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Bekir Bozdağ’dan flaş açıklamalar<br/>Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Bekir Bozdağ’dan flaş açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mısır’daki katliamlara sessiz kaldığı iddiasıyla İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’na tepki gösterdi. Bozdağ, İhsanoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini savundu.
Bozdağ, ayrıca Öcalan’ın konumuna ilişkin konuştu. Öcalan’ın konumunu mahkemenin belirlediğini ifade eden Bozdağ, “Öcalan’a yeni bir konum verme imkanı söz konusu değildir” dedi.



Yolcu midibüsü devrildi: 1 ölü, 38 yaralı
Zonguldak’ın Muslu beldesinde yolcu midibüsü bahçeye devrildi. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti 38 kişi yaralandı.
Sabahın erken saatlerinde meydana gelen kazada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs bahçeye devrildi. Olay yerinde adeta can pazarı yaşanırken, 1 kişi hayatını kaybetti 38 kişi de yaralandı. Yaralıların yardımına ilk olarak çevredeki vatandaşlar yetişti. Kısa sürede olay yerine sevk edilen AFAD ekipler yaralıları araçtan güçlükle çıkardı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Mısır’da sokaklar sessiz
Mursi destekçileriyle ordu güçleri arasında yaşanan çatışmaların ardından Mısır sokaklarında sessizlik hakim oldu. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Adeviye Meydanı’nda herhangi bir göstericinin olmaması dikkat çekti. Birçok Mısırlı normal yaşantısına dönerek gündelik işlerine devam ederken, ordu güçlerinin ise sokaklarda dolaşmaya devam ettiği görüldü. Özellikle El Fetih Camii etrafında konuşlanan ordu güçleri bölgede kontrolü ele aldı.



125 yıllık "çınar" devrildi
1 asırdan fazla olan yaşamına binlerce anı sığdıran Şeker Dede hayatını kaybetti.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 125 yaşındaki Mehmet Tatar hayata gözlerini yumdu. 12 çocuk, 65 torun, 105 torun çocuğu ve 11 torun torunu sahibi olan Mehmet dede, yaşama savaşını kaybetti. 1 ay önce geçirdiği mide kanaması sonucu hastaneye kaldırılan 125 yıllık çınarın ölümü sevenlerini üzüntüye boğdu. 1 Temmuz’da 125. yaş gününü kutlayan Mehmet dede, Ramazan Bayramı’nda yayınlanan bir şeker firmasının reklamında "Ailen yanındaysa zaten bayramdır" diyerek tüm Türkiye’yi duygulandırmıştı.



Gösteri uçağı göle böyle çakıldı
Rusya’nın Yakut Özerk bölgesinde şov yapan gösteri uçağı göle düştü. Pilotun uçağın kontrolünü kaybetmesi sonucu gerçekleşen kaza izleyenleri dehşete düşürdü. Bazı izleyiciler olayın şokuyla gözyaşlarına boğuldu. Pilotun hayatını kaybettiği 4 kişinin de yaralandığı kaza amatör bir kamera tarafından görüntülendi.


Faaliyete geçen yanardağ hayatı felç etti
Japonya’nın güneyinde yer alan Sakurajima Yanardağı bir kez daha faaliyete geçti. Bölgede yer alan yerleşim yerini toz bulutu kapladı. 500. kez faaliyete geçen yanardağ yaklaşık 5 kilometrelik alanda büyük bir duman oluşurdu. Duman bulutunun 2006’dan beri ölçülen en yüksek seviyede olduğu belirtildi. Bölgede yaşayan halk maske, yağmurluk ve şemsiyelerle sokaklara çıkabildi. Etrafa yayılan tüfler nedeniyle demiryolu ulaşımı da geçici olarak durduruldu. Doğal afet sonucu ölen ya da yaralanın olmadığı öğrenildi.



TIR gelin arabası oldu
İstanbul caddelerinde dolaşan bu TIR’lar sıra dışı bir gelin aracına eşlik ediyor.
Sultangazi’de yaşayan Taner Şen, şoförlüğünü yaptığı TIR’ı gelin arabası olarak kullandı. TIR’ı süsleyen damat, vatandaşların şaşkın bakışları arasında dünya evine gireceği Yasemin Şen’i almaya geldi. Birlikte TIR’a binen çiçeği burnunda çiftin mutlulukları gözlerinden okundu. İlginç düğünün konvoyunu da TIR’lar oluşturdu. İstanbul sokaklarında gezen konvoyu görenler hayrete düştü. Bazı vatandaşlar konvoyun fotoğrafını çekmeyi ihmal etmedi.
(İHA)