BIST 10.319
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.451,08
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>Yaralı taşıyan gösterici, sniperın hedefi oldu<br/>Mısır’da çıkan çatışma...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Yaralı taşıyan gösterici, sniperın hedefi oldu
Mısır’da çıkan çatışmalarda yaralanan göstericiyi taşıyan bir kişi sniperın hedefi oldu.
Ordu güçlerinin Mursi destekçilerine müdahalesi sonrası olayların tekrardan patlak verdiği Mısır’da yaralı bir göstericiyi taşımaya çalışan bir kişi sniperlı biri tarafından vuruldu. Amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen olayda ilk olarak çatışmalar sonucu yaralanan bir kişiye yardım edildiği görülüyor. Daha sonra bir gösterici yaralı şahsı omzuna alarak bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor. Tam bu sırada tek el ateş sesi duyuluyor ve yaralıyı taşıyan adam yere yığılıyor. Sniperlı bir kişi tarafından vurulduğu belirlenen adam ise acı içinde yerde kıvranıyor.


Cumhurbaşkanı Gül Türk Konseyi 3. Zirvesinde konuştu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 3. Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Türk dünyasının büyük ulaştırma projeleri ile bölgesel dengeleri değiştireceğini ifade etti. Küresel ekonomik ağırlık merkezinin Atlantik’ten Asya-Pasifik’e kaydığını söyleyen Gül, modern İpek Yolu’nun tesisi ile Türk dünyasının refah seviyesinin muazzam şekilde artacağını dile getirdi. Gül ayrıca, Türk devletleri arasındaki diplomatik ve siyasi işbirliği ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek Yukarı Karabağ’daki "illegal işgal ve gasp"ın sona ermesiyle birlikte gelecekteki zirvenin Karabağ’da yapılması temennisini dile getirdi.


Hurda deposu yangını kamerada
İstanbul İkitelli’de bir hurda deposunda meydana gelen yangında, depo tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi. İddialara göre, İkitelli Atatürk Mahallesi 10. Cadde üzerinde bulunan bir hurda deposunda sigara izmariti atılması sonucu yangın çıktı. Depoda bulunan plastik hurdaların yanmaya başlaması sonucu depo bir anda alev topuna dönerken, olay yerine Başakşehir, Bağcılar ve İkitelli’den itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, içerisinde büyük ölçüde plastik bulunan depoya müdahale etmekte güçlük çekti. Olay nedeniyle meraklı vatandaşlar alanda toplanırken, itfaiye ekipleri yangının yanda bulunan diğer depolara sıçramaması için yoğun çaba sarf etti.
Öte yandan vatandaşlar yangının deponun yanında bulunan bir iş merkezinden atılan sigara izmaritinden çıktığını iddia ederken, yangın yaklaşık 1 saatlik bir çalışma sonrası kontrol altına alındı. Depo yangın nedeniyle tamamen kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)


Yurdum insanının "kahkahası" rekor kırıyor
Yoldaki su içerisinden geçmeye çalışan iki arkadaşını çeken adamın kahkahaları, Youtube’da günün en çok izlenen videolarından oldu.
Elindeki telefonla motosiklete binen iki kişiyi kameraya çeken adam, sürücünün yoldaki su birikintisinden geçmesini kahkahalarıyla kutluyor. İlginç bir şekilde gülerek sudan geçen arkadaşlarını tebrik eden adamın kahkahaları, Youtube’da günün en çok izlenen videolarından oldu.


Feci kaza araç kamerasına yansıdı
Sakarya’nın Erenler ilçesinde Elektrikli Bisiklet ile seyir halindeyken dengesini kaybederek yoldan geçmekte olan TIR’ın dorsesine takılan 74 yaşındaki şahsın feci şekilde ölümü araç kamerası tarafından görüntülendi.
Erenler ilçesinde dün saat 18:00 sularında Toptancılar Çarşısı Önündeki Kavşakta meydana gelen kazada, elektrikli bisikletiyle yolda seyir halinde olan Raşit Özbudak (74) Mehmet K. (39) idaresindeki 54 HY 212 plakalı TIR’ın dorsesine takılarak tekerlerin arasında kaldı. Raşit Özbudak kaza yerinde feci şekilde hayatını kaybederken kaza o sırada yoldan geçmekte olan bir araçta bulunan araç kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
(İHA)