BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

'direnşort çok şey öğretti! Teşekkürler...'

Meral Tamer, "Şort yazısına çığ gibi büyüyen tepkiyi çok da üstüme alınmıyorum. Bu tepki aslında, bugünkü gergin ortamı anlamak konusunda tarihe düşülen bir nottur diye düşünüyorum" diyor.

Abone ol
GAZETECİLER.COM Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer'in "Bayram namazına, hastaneye, cenaze evine şortla gidilir mi?"dediği  yazısı sosyal medyayı hareketlendirmişti. Twitter'da tepki toplayan yazı,  Meral Tamer'i ve #dirensort tagını Trend Topic listesinin tepesine çıkardı. Yazıya tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları twitlerine şortlu fotoğraflarını da eklemişti. 
 
Aslında Meral Tamer'in her yerde şort giymeyi eleştiren yazısı bayramda yazdığı bir yazıydı. Ardındna  Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'nun Meral Tamer'i eleştiren yazısıyla yeniden gündeme geldi. 


Tamer, bugün köşesinde yine direnşort hashtagi ile Twitter'ı karıştıran yazısının yol açtığı sosyal medya depremini yorumladı. 

SAKIN CİDDİYE ALMA, ÜZÜLME

"... tweet'lerin en yoğun olduğu saatlerde peşpeşe telefon eden dostlarım ise telaşlanmış olmalılar ki, hep bir ağızdan "Sakın ciddiye alma; tamamen saptırmışlar, üzülme" diyorlardı.


e-postam ise okurlarımdan çok yönlü yoğun destek mesajlarının yanı sıra bol miktarda bacaklı, popoları tamamen açıkta bırakan şortlu, sadece meme uçlarını kapatan bikinili tepki mesajlarıyla doldu-taştı...

MESAJI TAMAMEN TERS ANLAYIP TACİZCİYLE EŞ TUTULMAK 

Merla Tamer bugüne kadar Twitter'da hesabı olmadığını, gazeteci olarak haber almak için başka kanalları kullandığını yazdı ve kendi örneğinde olduğu gibi yanlış anlaşılmalarla dolu bir yerde olmamasının en doğrusu olduğunu ise şöyle anlattı:

"Verilmek istenen bir mesajın bu kadar tersinden anlaşılıp çok alakasız noktalara çekilebildiği, tacizci-tecavüzcülerle eş tutulmaktan, yobazlığım nedeniyle İran ya da Libya'ya gitmemin münasip bulunup AKP yalakalığına kadar vardırılan bir ortamla benim işim olamaz.

ÖNCE KAYITSIZ KALDIM, SONRA HAYRETE DÜŞTÜM, EN SONUNDA

"Kızımın dediği gibi bu ilk twitter'da taşlanma olayım; dolayısıyla pek tecrübesizdim. Önce kayıtsız kaldım; bir süre sonra arkadaşlarımın hayretle "akıyor, akıyor" diye ifade ettikleri tweet bombardımanı ilgimi çekmeye başladı; "Türkiye'de ilk 5 trend topic'ten 3'ü sensin" dediklerinde hayrete düştüm.(...) Olan biteni zaman zaman çok komik de buldum; ama tek bir an bile üzülmedim, sinirlenmedim."

(...)
Ertesi gün tweetreach raporundaki istatistiki bilgilere göre benimle ilgili olarak 24 saatte 244 bin 842 tweet atılmış ve 277 bin 440 kişiye ulaşmıştı. Benim için yepyeni bir deneyimdi. Daha önceleri kendimce müthiş tepkiler alacağını düşündüğüm ne yazılar yazmıştım ben, ama tıs çıkmamıştı...

NE KADAR ANORMAL BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Aslında bu olay, ne kadar anormal bir dönemden geçtiğimizi gösteriyor.Kimsenin davranışı, artık kendi ölçüleri içinde değerlendirilemiyor. Davranışlar, birincil amaçlarıyla değil, onlara farklı anlamlar yüklenerek yorumlanıp çarpıtılıyor.
İnsanlar özgürlük konusunda o kadar duyarlı bir noktaya gelmişler ki siz özgürlüğün ö'sünü bile demeden bir kısmı isyan bayrağını çekiveriyor; geri kalanı da geyiğini yapıyor.

Şort yazısına çığ gibi büyüyen tepkiyi çok da üstüme alınmıyorum. Bu tepki aslında, bugünkü gergin ortamı anlamak konusunda tarihe düşülen bir nottur diye düşünüyorum.