BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aslan'ın maskesi 'havlayınca' düştü

Çin'deki bir hayvanat bahçesinde "Afrika aslanı" olarak tanıtılan hayvan, ziyaretçilerin karşısında havlayınca, işin sırrı ortaya çıktı.

Abone ol

Çin'deki bir hayvanat bahçesinde Afrika aslanı olarak tanıtılan hayvan, ziyaretçilerin karşısında havlayınca, foyası ortaya çıktı.

Çin medyası, hayvanat bahçesinin gerçek bir aslanla Tibet'te bulunan bir tür çoban köpeğini değiştirdiğini aktardı.

Şaşkına dönen ziyaretçiler, aldatıldıklarını ifade ederken, hayvanat bahçesi yetkilileri, gerçek aslanın yavrulama merkezine gönderilmesinin ardından bir çalışanın köpeği kafese koyduğunu ifade etti.

Beijing Youth Daily gazetesinin aktardığına göre aldatmaca, bir annenin oğlunu farklı hayvan seslerini dinletmek için hayvanat bahçesine getirmesiyle ortaya çıktı.

Anne ve oğlu "Afrika aslanı" yazılı tabelada hayvanın özelliklerine dair bilgileri görmelerine rağmen, havlama sesini duyduklarında şaşkına döndüler.

Hayvanat bahçesi yetkilileri "aslan" olduğunu düşündükleri, aslan gibi görünen kahverengi kürklü hayvanın Tibet çoban köpeği olduğunu farketti.

Oğlunu hayvanat bahçesine getiren anne, Liu: "Köpeklere, aslan diyerek hayvanat bahçesi kesinlikle bizi kandırmaya çalışıyor." dedi.

Ayrıca hayvanat bahçesindeki diğer hayvanların da yanlış tanıtıldığı belirtiliyor: leopar mağarasında beyaz bir tilki, kurt olarak tanıtılan bir başka köpek gibi.