BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Erdoğan’dan sert Mısır tepkisi<br/>Başbakan Erdoğan, Mısır’daki katliama sert ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Erdoğan’dan sert Mısır tepkisi
Başbakan Erdoğan, Mısır’daki katliama sert tepki gösterdi. Erdoğan, Batı’nın olaylar karşısındaki tutumunu da eleştirdi. Batı’ya “Bundan sonra hangi yüzle demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerin bahsedeceksiniz" diye seslenen Erdoğan BM Güvenlik Konseyi’ni acilen toplanmaya çağırdı. İslam dünyası üzerinde devamlı olarak tuzaklar çalıştırıldığını ifade eden Erdoğan, bu tuzakların Türkiye için de geçerli olduğunun altını çizdi. Erdoğan, CHP vekillerin fişlenmesi iddialarına da yanıt verdi.


Mısır sokaklarında kan donduran görüntüler
Mısır sokaklarında bulunan yanmış insan cesetleri görenlerin kanını donduruyor.
Başken Kahire, dün gerçekleştirilen katliamın izlerini taşıyor. Gösteriler sırasında bir grup gösterici bilinmeyen bir nedenle yanarak ölmüş olarak bulundu. Küle dönen cesetler vahşetin boyutlarını da ortaya çıkarıyor.


Davutoğlu kanlı müdahaleyi kınadı
Azerbeycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’daki kanlı müdahaleyi şiddetle kınadığını belirtti.
Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atacak gelişmelere göz yumulamayacağını da sözlereni ekleyen Davutoğlu, birçok ülke ile birlikte Amerika tarafından da teyit edildiği gibi rejimin sivil halka karşı kimyasal silah kullandığının artık kabul edilir bir gerçek olduğunu ifade etti.


Kanlı saldırı kamerada
Peru’da bir restoran kanlı saldırıya sahne oldu. Yemek yiyen adam böyle öldürüldü.
Lokantaya giren genç, eşiyle birlikte yemek yiyen adamın yanına yaklaştı. Ardından saldırgan silahını çıkarak yaşadıkları karşısında şoke olan şahsa doğrultu ve defalarca ateş etti. Kurşunların hedefi olan talihsiz adam olduğu yere yığılırken, kaçan saldırgan ise çok geçmeden yakalandı.


Ve sonunda indi
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde baz istasyona çıkarak farklı bir eyleme imza atan kişi, 49 saatin ardından aşağıya indi.
Pazartesi günü akşam saatlerinde baz istasyonuna ait 60 metrelik platformun üzerinde çıkan şahıs, eylemini sonlandırdı. Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini belirten Ali Reşit isimli şahsın daha önce de farklı illerde aynı eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Önce sağır ve dilsiz olduğunu ardından da konuşup duyabildiğini söyleyen Reşit, bir kez daha sesini duyuramayınca eylemine son verdi. 49 saatin ardından herkesin çekilmesiyle çıktığı yerden inen şahıs ambulansla hastaneye kaldırıldı.
(İHA)