BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Taksim’e geçit yok<br/>İstanbul - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de to...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Taksim’e geçit yok
İstanbul - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de toplanmalara fırsat verilmeyeceğini söyledi.
2 emniyet görevlisinin tabancayla vurulmak suretiyle yaralandığını ifade eden Mutlu, gözaltı sayısı hakkında da bilgi verdi.

Gezi Parkı güvercinlere kaldı
İstanbul - Günlerdir olayların sürdüğü Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Basın mensupları dahil hiç kimsenin alınmadığı meydanın güvercinlere kaldığı görüldü. Öte yandan belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları da sürüyor.

“Eylemler kanunlara aykırı”
Ankara - Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada bugün başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana caddelerde yapılacak eylemlerin kanunlara aykırı olduğu bildirildi.
Açıklamada, Ankara’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerlerin önceden belirlendiği ve ilan edildiği ifade edilerek, meydana gelebilecek olaylardan eyleme katılanların sorumlu olduğu belirtildi.


İstiklal Caddesi’nde polis müdahalesi
İstanbul - İstiklal Caddesi’nde tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba, polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polise taşlı saldırıda bulunan eylemciler, daha sonra ara sokaklara kaçıştı.

Kılızay Meydanı’nda Gezi Parkı eylemlerine müdahale
Ankara – Gezi Parkı eylemleri sırasında öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük için yürümek isteyen grup, polis müdahalesiyle karşılaştı. Sarısülük’ün vurulduğu iddia edilen noktaya karanfiller bırakan eylemciler tüm uyarılara rağmen dağılmadı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

(İHA)