BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  DÜNYA

Gözaltına alınanlar arasında doktorlar da var

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olaylar sırasında doktorlara yönelik bir gözaltı işleminin de yapıldığını doğrulayarak, “Adeta gösteri a...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olaylar sırasında doktorlara yönelik bir gözaltı işleminin de yapıldığını doğrulayarak, “Adeta gösteri alanları içine girerek onlarla birlikte hareket etme şeklinde tespit edilen görüntüler varsa bununla ilgili işlem yapacağız. Doktor, sağlık personeli olarak tabir ettiğimiz birkaç kişi de bu gözaltılar içinde mevcuttur” ifadelerini kullandı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Vali Mutlu, Toplumsal Müdahale Aracı’ndan (TOMA) su ile birlikte kimyasal bir ilacın sıkıldığı iddiaları ile ilgili olarak, “TOMA’larda tazyikli su ile birlikte bazı araçlarda koyu renkli su da püskürtülüyor. Bu ilaçlı bir sudur. Hiçbir şekilde kimyasal nitelikli bir su değildir. Kimyasal kullanıldı şeklinde abartılması, toplumu ajite etmeye yönelik davranışlardır” dedi.
Olaylar sırasında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın üyelerinin gözaltına alındığı şeklindeki haberlere de yanıt veren Mutlu, “Bu kişilerin çarşı grubu ve Beşiktaşla bir ilişkisi yoktur. Barikat kurarak bunları yönlendiren, bu işleri organize eden kişiler arasında taraftar grubu içinde pozisyon alan kişiler de vardır. Çarşı grubu bir taraftar grubudur. Çarşı grubu üzerinden bunu toplumla paylaşmanı sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Çarşı ile özdeşleştirmek Beşiktaş taraftar grubuna karşı da olumsuz bir değerlendirmedir. Çarşı camiasını bu olayların içindeymiş gibi göstermek yanlıştır. Gözaltı sayısı toplam 22’dir. Bunların arasında bu kişiler de vardır” diye konuştu.
Vali Mutlu, “Gözaltına alınan sağlık çalışanları bilgisi doğru mudur” şeklindeki bir soruya, “Doktorlardan da bir gözaltı işlemi var. Sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adı altında bir takım yerlerde hizmet veriyorlar. Bunlar çok dikkat çekici faaliyetler. Tıp mesleği onurunu bütün insanlığı ayrım yapmaksızın kucaklaması noktasında saygı duyuyoruz. Ancak göstericilere adeta gösteri alanları içine girerek onlarla birlikte hareket etme şeklinde tespit edilen görüntüler varsa bununla ilgili işlem yapacağız. Doktor sağlık personeli olarak tabir ettiğimiz birkaç kişi de bu gözaltınalar içinde mevcuttur” diyerek yanıt verdi.
Hüseyin Avni Mutlu, bazı otellerin göstericilere kapılarını açmasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Sırtını bir takım bu tür mekanlara dayamak suretiyle emniyet güçleriyle çatışmayı sürdürmek isteyenleri biliyoruz. Kimse ülkemizin turizmine hizmet eden, markalaşmış değerleri, kargaşaya hizmet eden pozisyona sokamaz. Bu o kurumları itibari açısından da sıkıntılıdır. Bunlara karşı elbette emniyet güçleri kanun gereken işlemi yaparlar. Şu ana kadar bu mekanlara girmedik ama gerekirse adli makamlar ile görüşerek bunu da yaparız. Bunlara yönelik dünden itibaren aldığımız tedbirler vardır. Bu mekanların kullanılmaması noktasında bu tedbirleri sürdürmeye devam edeceğiz”.
(İHA)