BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Milletimiz bugün gereken cevabı verecektir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin etrafının iftiralarla sarılmaya çalışıldığını belirterek, “Ama milletimiz uyanı...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin etrafının iftiralarla sarılmaya çalışıldığını belirterek, “Ama milletimiz uyanıktır, dün Ankara’da gerekli cevabı vermiştir bugün de İstanbul’da verecektir. Hiç kimse sessiz çoğunluğun sessizliğine aldanmasın” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Ezanın aslına iadesinin 63. yılı” kapsamında Anıt Mezar’da düzenlenen törene katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soylu, Türkiye’nin gelişmişliğini, ekonomisini, demokratik yürüyüşünü engellemek için dış dünyadan saldırıların gerçekleştiğini ifade ederek, “1960 darbesine baktığınız zaman İngiliz gizli belgeleri açıklandığında darbelerin nereden neşet ettiği ortaya çıkmıştır. Şimdi de Türkiye’nin gelişmişliğini ekonomisini demokratik yürüyüşünü engellemek için gerek dış dünyadan gerekse onların içerideki ortaklarından çok ciddi bir şekilde saldırılar gerçekleşmektedir. Ben de böyle bir senaryonun ortaya koyduğunu bir şekilde gazeteden öğrendim. Bunlar mümkündür. Çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Türkiye 300 yılı aşkın bir dönemdir Batı ile makasını kapatan onların ekonomik, sosyal krizi sebebiyle bir şekilde Türkiye’nin bugünkü gelişmişliği üzerinden elde ettiği avantajı yitirmeye çalışan ciddi lobilerle karşı karşıyayız. Faiz lobisi bunun en temel unsurlarından birisidir. Bizim çözümümüz iddiamız daha fazla demokrasidir. Türkiye geçmişte yaşanan senaryolarda olduğu gibi yalanla karşı karşıyadır” dedi.
Dün gece de sosyal medya üzerinden insanların tahrik edildiğini belirten Süleyman Soylu, “Dün akşam Türkiye’de yine sosyal medya üzerinden milletimize Gazze’de Filistin’de çekilen fotoğrafların kendisini TOMA’nın altına atıp bana bir şey oldu diye isyan eden ve insanları tahrik etmeye çalışan bir anlayışı çok net bir şekilde dün gece yaşamıştır” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bir takım insanların Türkiye’ye iftira attıklarını belirterek şunları söyledi:
“Ama milletimiz uyanıktır dün Ankara’da gerekli cevabı vermiştir bugün de İstanbul’da bu milletin çok az bir bölümü bu cevabı verecektir. Millet hiç kimse sessiz çoğunluğun sessizliğine aldanmasın. Büyük bir gök gürültüsü gibi o yalanlarını ortaya çıkarabilecek akla ve sabra sahiptir. Milletimizin sabrını kimse yanlış anlamasın.”
(İHA)