BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

TBMM Başkanı Çiçek’ten ’Babalar Günü’ mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Babaların çocuklarına duydukları sevgiyi yalnızca gözleriyle değil...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Babaların çocuklarına duydukları sevgiyi yalnızca gözleriyle değil, sözleriyle ve davranışlarıyla da dile getirmelerini tavsiye ediyor, çınar ağacı gibi ailesine kol kanat geren tüm babaların ve baba adaylarının, babalar gününü kutluyorum” dedi.
Çiçek, insanın en çok huzur ve güven duyduğu yerlerin en başında aile ortamı geldiğini belirterek, “Çocukların hayata tutundukları yer olan aile, bu nedenle toplumun temel taşıdır.Çocukların en değerli varlıkları anne babalarıdır. Geleceğe anne babalarının himayesinde ve rehberliğinde ilerlerler. Onların hayata ilişkin kaygılarını gideren de anne babalarıdır.Duyguları paylaşmanın dostluk, kardeşlik bağlarını güçlendirici bir etkisi vardır. Aramızdaki bağı güçlendirmek için birbirimize duyduğumuz sevgiyi paylaşmamız gerekir” dedi. Babalar Günü’nün bu bağları pekiştirmek için özel günlerden birisi olduğunu ifade eden Çiçek, mesajında şunları kaydetti: “Değişik nedenlerle birbirini ihmal eden ailelerin mutluluktan pay kapmaları için, bu gün güzel bir fırsattır. Birbirimize ifade etmekte cömert olmamız gereken sevgi ve saygı hislerimizi paylaşmamız bizleri birbirimize daha çok kenetleyecektir”.
Bugün aynı zamanda LYS’nin de yapıldığını anımsatan Çiçek, “Bugün aynı zamanda, 1 milyon 25 bin gencimizin geleceklerini inşa etmek için önemli bir gündür. Gençlerimiz aklın ve bilimin ışığında kendilerini geliştirmek için bir sınava gireceklerdir. Genç kardeşlerime girdikleri sınavın sadece bir başlangıç olduğu bilincinde olmalarını hatırlatıyor, başarılar diliyorum.Bu vesileyle Babalar Gününde, babaların çocuklarına duydukları sevgiyi yalnızca gözleriyle değil, sözleriyle ve davranışlarıyla da dile getirmelerini tavsiye ediyor, çınar ağacı gibi ailesine kol kanat geren tüm babaların ve baba adaylarının, Babalar Gününü kutluyorum” dedi.
(İHA)