BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/> <br/>Polislerden gururlandıran davranış<br/>İstanbul - Gezi Parkı eylemleri boyunca çeş...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Polislerden gururlandıran davranış
İstanbul - Gezi Parkı eylemleri boyunca çeşitli örgütlerin flamalarının ve yasadışı pankartların bulunduğu Atatürk Kültür Merkezi’ne, dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı asıldı. Poster ve bayrak asılırken polis ekipleri, “Vatan sana canım feda” sloganlarıyla ortalığı inletti.

Londra’da eylemcilere sert müdahale
Londra - Londra polisi, G8 zirvesini protesto eden eylemcilere sert müdahalede bulundu. Soho bölgesinde 1200 polisin katıldığı müdahalede 57 kişi göz altına aldı.
Gezi Parkı eylemlerine sert müdahalede bulunulduğu gerekçesiyle Türk hükümetini eleştiren İngiltere basının, bu müdahaleye vereceği tepki ise merak konusu oldu.

Gül’den Kılıçdaroğlu’nun çağrısına cevap
Rize - Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderler zirvesi çağrısına, “Bunun çok fazla katkı sağlayacağı kanaatinde değilim“ cevabını verdi. Türkiye’deki demokrasinin Avrupa şartlarında olduğunu ifade eden, demokratik olgunlukla sorunların aşılacağını söyledi. (Gezi parkı açıklama)

Dünyanın en yaşlı insanı öldü
Tokyo - Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyanın en yaşlı insanı Jiroemon Kimura, yaşlılığa bağlı sebeplerden hayatını kaybetti. Japon Kimura, 116 yaşındaydı.
(İHA)