BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Oklahoma kasırgası, Hiroşima’dan daha etkili<br/><br/>Oklahoma - ABD’nin Oklah...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Oklahoma kasırgası, Hiroşima’dan daha etkili

Oklahoma - ABD’nin Oklahoma eyaletinde meydana gelen kasırga felaketinin, 2. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima’ya atılan atom bombasından daha şiddetli olduğu ifade edildi.


Kasırganın 40 dakikalık ömrünü baz alıp gerçek zaman ölçülerini kullanarak şiddetini hesaplayan meteoroloji uzmanları, felaketin gücünün Hiroşima’ya atılan atom bombasının gücünden kat be kat daha büyük olduğu tahmininde bulundu.



Gümüşhane’de feci kaza

Gümüşhane - Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde virajı alamayan araç, dere yatağına uçtu. Feci kazada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.



Bakan’dan “faiz indirimi” müjdesi

Ankara - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Organize Sanayi Bölgeleri ve Küçük Sanayi Sitelerine uygulanan kredi faiz oranlarının düşürüldüğünü duyurdu. Ergün, Organize Sanayi Bölgeleri ve Küçük Sanayi Sitelerinin faiz borçlarında da indirime gidileceğini açıkladı.



Kartal’ın yeri futbol direktörü Önder Özen

İstanbul - Beşiktaş’ta futbol direktörlüğüne Önder Özen getirildi. Başkanı Fikret Orman, Önder Özen ile 3 yıllık bir kontrat yaptıklarını ifade ederek, “Transferler Önder Özen’in inisiyatifi ile değil, bir komite vasıtasıyla yapılacaktır" dedi.

Önder Özen ise, "Scout departmanımız, Türkiye’nin insan kaynaklarını en iyi şekilde gözleyen bir ekip olacak” dedi.



"Yatcaz Kalkcaz"ı bir de böyle dinleyin...

İstanbul - Ünlü pop şarkıcısı Gülşen’in "Yatcaz Kalkcaz Ordayım" adlı parçasının davul-zurnalı versiyonu, büyük beğeni topluyor.

Bir eğlencede davul ve zurnayla çalınan şarkı, vatandaşlardan tam not aldı.

(İHA)