BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (2)

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik. <br/><br/>ORGENERAL ÖZEL, VAN’A GİTTİ<br/><br/>VAN - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Ö...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

ORGENERAL ÖZEL, VAN’A GİTTİ

VAN - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Van’a gitti.
Öze’in Bahar-Yaz 2013 tertiplenmesi kapsamında birlikleri yerinde göreceği, denetlemelerde bulunacağı ve personelle görüşeceği öğrenildi.


ERDOĞAN’DAN TAKSİM AÇIKLAMASI
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim Meydanı’nda kutlanamayacağını söyledi.

ERDOĞAN’DAN KAMER GENCE KINAMA
ANKARA - Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile sözle tartışma yaşayan Kamer Genç’i kınadı.
Erdoğan, olayın üzerinden günler geçmesine rağmen CHP liderinden samimi bir açıklama yapılmadığını savundu.
Kılıçdaroğlu’nun ‘yalancıdan Başbakan olmaz’ sözlerini sert bir dille eleştiren Erdoğan, “Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan Başbakan olmaz. Onun için de millet bu ülkede Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmıyor ve yapmaz” diye konuştu.

BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’A CEVAP
ANKARA – MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın "MHP, İşçi Partisi’nin yedeği haline geldi" şeklindeki sözlerine cevap verdi.
Konuşmasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün kutlanacağını hatırlatan Bahçeli, 1 Mayıs’ta olay çıkartmaya çalışanları da sert şekilde uyardı.
Başbakan Erdoğan için "Bay Yalan" benzetmesinde bulunan Bahçeli, terörist başı Öcalan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani içinse çeşitli benzetmelerde bulundu.

TAKSİM’E GEÇİT YOK
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’deki fiziki şartların 1 Mayıs kutlamaları için uygun olmadığını söyledi. (Taksim’e ulaşan güzergahlar üzerinde geniş güvenlik önlemleri alınacak. Kesinlikle müsaade etmemiz mümkün değildir)
(İHA)

2012 YILI DOĞUM İSTATİSTİKLERİ
İSTANBUL - 2011 yılında 1 milyon 241 bin 412 olan canlı doğan bebek sayısı 2012 yılında yüzde 3.1 artarak 1 milyon 279 bin 864 olarak gerçekleşti. Doğan bebeklerin yüzde 51’i erkek, yüzde 49’u kız oldu.
Şanlıurfa toplam doğurganlık hızının en yüksek olduğu il, Kırklareli en düşük olduğu il oldu.

HAMİLE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
BATMAN - Batman’da bir şahıs, 1 yıl önce zorla kaçırarak evlendiği 20 yaşındaki hamile eşini tabancayla vurarak öldürdü.