BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,75
ALTIN 2.425,39
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Kamuda başörtüsü artık serbest<br/>Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkla...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Kamuda başörtüsü artık serbest
Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"nde yer alan düzenlemeler birer birer hayata geçmeye başladı. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsüne serbestlik getiren düzenleme de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Böylece kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü takmak serbest oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet personeli ile savcı ve hakimlerin durumları ise kendi mevzuatları dahilince belirlenecek.


Hırsızların yeni gözdeleri sadaka kutuları
İstanbul - Hırsızların yeni gözdeleri sadaka kutuları oldu. İstanbul Bakırköy’de bir pidecide Kuran kursu öğrencileri için sadaka kutusunda toplanan para, hırsızlar tarafından çalındı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Mescide çirkin saldırı
Kırklareli - Kırklareli Otogarında bulunan mescide çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, gece saatlerinde geldikleri mescidi çöplüğe çevirdi. Bununla da yetinmeyen bu kişi yada kişiler, mescide ihtiyaç da giderdi.
(İHA)