BIST 10.222
DOLAR 32,35
EURO 34,95
ALTIN 2.403,29
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Suriye’ye müdahaleye ilk onay<br/>Washington - ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi,...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Suriye’ye müdahaleye ilk onay
Washington - ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Suriye’ye askeri müdahaleye ilişkin tasarıyı kabul etti.
Komitede bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair yeni kanıtlar elde ettiklerini, bunları yalnızca BM müfettişlerinden değil, bağımsız kanallardan da aldıklarını söyledi. Kerry, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Suriye’ye yapılacak askeri bir müdahaleyi Türkiye, Fransa, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi pek çok müttefiğin desteklediğini belirtti.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Komite, 90 günle kısıtlı ve kara kuvvetlerinin Suriye’ye ayak basmasını yasaklayan "sınırlı" öneriyi, 7 "hayır" oyuna karşılık, 10 "evet" oyuyla kabul etti.
Önerinin gelecek hafta içerisinde Senato Genel Kurulu’nda oylanması bekleniyor.



Gazeteciye sert çıktı
Cenevre - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cenevre’deki “Suriye’ye Komşu Ülkeler Bakanları” toplantısında Çinli bir gazetecinin sorusuna, “Eğer bugün sessiz kalır ve harekete geçmezsek 20 sene sonra başka bir BM Genel Sekreteri Şam’a giderek, harekete geçmedikleri ve kan akışını durduramadıkları için özür diler” karşılığını verdi.



Antalya alev alev
Antalya - Antalya alev alev. Serik ilçesinde çıkan orman yangını, 20 saatin ardından kontrol altına alınırken, Konyaaltı ve Alanya’da da yangınlar çıktı. Konyaaltı’nın Altınyaka bölgesinde sabaha karşı çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek devam ediyor. Alanya ilçesindeki iki ayrı yangında ise 35 hektar ormanlık alan ve 4 ev tamamen kül oldu.
(İHA)