BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>Böyle evlat düşman başına<br/>Ankara’da ailesiyle problemleri olan bir kişi, babas...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

Böyle evlat düşman başına
Ankara’da ailesiyle problemleri olan bir kişi, babasının ve ağabeyinin evini kundakladı. Babasının kendisini şikayet ettiğini öğrenen zanlı, daha sonra da gittiği karakolun önünde babasına ait ticari taksiyi de ateşe verdi. Durumu hemen itfaiye ekiplerine bildiren polis, yangın tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştı. Polis, LPG’li olan aracın patlama ihtimaline karşı vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

Balık tutmaya giden iki arkadaş geri dönemedi
Kastamonu’da düzenlenen festival sonrası balık tutmak için akşam saatlerinde Beyler Barajına giden 3 arkadaş alkol aldı. Aşırı alkolün de etkisiyle baraja düşen şahıslardan Fatih Bilaloğlu’nu kurtarmak için arkasından atlayan Mustafa Civelekoğlu, baraj suyuna kapıldı.Arkadaşlarının sudaki çırpınışlarını izleyen diğer şahıs ise durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ve kurtarma ekipleri iki arkadaşın cesedine ulaştı. Olayı öğrendikten sonra Beyler barajına gelen aile yakınları ise çocuklarının ölümünden dolayı sinir krizleri geçirdi.

Emniyet Müdüründen vatandaşa sert tepki
Giresun’da yolun karşısına geçmek isteyen bir yaya, iki ayrı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay sonrası kaza yerinde toplanan çevredeki vatandaşlar, bölgede sürekli trafik kazalarının meydana geldiğini belirtti. Kazayı incelemek üzere olay yerinde bulunan Emniyet Müdürü Hikmet Bulak’la aralarında tartışma yaşanan vatandaşlar duruma isyan etti. Vatandaşların tepkisini dinleyen Bulak, yaşanan ölüm nedeniyle kendilerini suçladı.

Ban Ki-Moon’dan "Suriye’ye kimyasal" açıklaması
Güney Kore’de temaslarda bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Seul’daki bir toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Kimyasal silahların her türlü kullanımını şiddetle kınayan Ban, bunun, uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi. Ban, Suriye’de meydana gelen son olayla ilgili derhal bir araştırma yapılması çağrısında bulundu. Esad hükümetini ülkede bulunan BM ekipleriyle işbirliği yapması yönünde teşvik eden Ban, Suriye’den olumlu bir cevap alınması yönünde çok sıkı çalıştıklarını ifade etti.

Aracına çarpan sürücüye öyle bir şey yaptı ki...
Trafik kazası görüntülerinin sosyal medyada sıkça paylaşıldığı Rusya’da, yine ilgi çekici bir video yayınlandı. Fakat bu kez kaza değil, sürücünün beklenmedik tepkisi haber oldu.
Cep telefonu ile konuşurken kaza yapan şahsın, kaza sonrasında da konuşmaya devam etmesi, sürücüyü çileden çıkardı.
Sürücü büyük bir öfkeyle, kazaya neden olan şahsın aracının kapısını açarak, hala konuşmaya devam eden adamın cep telefonunu aldı ve yere atarak parçaladı.
Bu ilginç olay, karşı şeritteki bir aracın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
(İHA)