BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Rasmussen’den Mısır açıklaması<br/>NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen,...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Rasmussen’den Mısır açıklaması
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Mısır’daki gelişmelere ilişkin kan dökülmüş olmasından ötürü derin endişe ve kaybedilen hayatlar için esef duyduğunu belirtti.
Rasmussen Mısır’daki gelişmelere ilişkin NATO’nun ’yorum yok’ tutumundan sonra yazılı bir açıklama yaptı. Rasmussen, gelişmelerden ve kan dökülmüş olmasından ötürü derin endişe ve kaybedilen hayatlar için esef duyduğunu belirtti.
Rasmussen yazılı açıklamada şunları dile getirdi: "Mısır Akdeniz Diyaloğu kapsamında NATO’nun önemli bir ortağıdır. Tüm taraflara itidal çağrısı yapıyor ve politik sürecin işletilebilmesi için şiddetten uzak durulmasını arzu ediyorum."



Aydın karıştı: 6 yaralı
Aydın’ın Köşk ilçesi karıştı. Aralarında husumet bulunan iki aile arasındaki tartışma silahlı kavgaya dönüşünce olaya güvenlik güçleri müdahale etti.
Kızılcaköy’de bir süre önce çıkan olaylara adları karıştığı öne sürülen baba oğul araçlarıyla seyir halindeyken taşlı saldırıya uğradı. Taşların hedefi olan araç kaza yapınca saldırganlar otomobil içinde bulunan iki kişiyi darp etti. Kazanın ardından olaylar büyüdü. Aile üyelerinin toplanmasıyla kavga çıktı. Silah seslerinin yükseldiği ilçede duruma güvenlik güçleri müdahale etti. Silah, sopa, küreklerle adeta savaşa giden gruplar karayolu üzerinde birbirine girdi. Bu sırada polis ekipleri grupları biber gazı kullanarak durdurdu. Olaylarda 6 kişinin yaralandığı öğrenildi.



THY’de asılsız bomba paniği
Türk Hava Yolları’nın Almanya’nın çeşitli kentlerine gidecek olan uçaklarına yönelik yapılan bomba ihbarı paniğe neden oldu.
İhbarların ardından emniyet güçleri harekete geçti. THY’nin saat 19.00 ile 19.40 arasında İstanbul’dan Almanya’nın Berlin, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart ve Münih’e gidecek uçakları durduruldu. Bagajlar ve yolcular uçaklardan indirilerek arandı. Yaklaşık dört saat süren aramaların ardından bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Almanya’daki havalimanlarının gece kapalı olması nedeniyle seferler yeniden planlandı.



15 Ağustos için BDP’ye polis engeli
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, PKK’nın kuruluş yıldönümü olan 15 Ağustos’u kutlamak için toplanan BDP’li gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
BDP’li bir grup 15 Ağustos’u kutlamak için bir araya geldi. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri gruba dağılın uyarısında bulundu. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan protestocular, emniyet güçlerine taşla karşılık verdi. Polis, taşla saldıran grubu biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı.
(İHA)