BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.464,28
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Sunta fabrikasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı <br/>Kocaeli’nin Kartepe İlçesi Uz...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Sunta fabrikasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı
Kocaeli’nin Kartepe İlçesi Uzunçiftlik’te bulunan sunta fabrikasında patlama meydana geldi. Gece saatlerinde kızgın yağ kazanlarının bulunduğu bölümde bilinmeyen nedenle olan patlamanın etkisiyle fabrika duvarının bir bölümü işçilerin üzerine devrildi. İşçilerden Şener Furuncu ve Celal Öztürk enkaz altında kalırken, içeride bulunan diğer işçiler ise tahliye edildi. Patlamanın hemen ardından fabrikada yangın çıktı. Ahşap malzemelere sıçrayan alevler yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu güçlükle kontrol altına alınırken, enkaz altındaki işçileri kurtarma çalışmaları da aralıksız sürdü. İşçilerden Şener Furuncu enkaz altından hafif yaralı olarak çıkartılırken, diğer işçi Celal Öztürk’ten ise uzun süre haber alınamadı. Kurtarma çalışmaları sonucu Celal Öztürk’ün cesedine ulaşılırken, acı haberi alana yakınları gözyaşlarına boğuldu.


Yoldan çıkan minibüs takla attı:1’i ağır 8 yaralı
Ankara’da yoldan çıkan minibüsün takla atması sonucu 1’i ağır, 8 kişi yaralandı. Mardin’den İstanbul’a giden minibüste Suriyeli mültecilerin de olduğu öğrenildi. Saat 05.00 sıralarında meydana gelen kazada, minibüsün direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü demir bariyerlere çarpıp takla attı. 1’i ağır 8 kişinin yaralandığı kazadan kurtulan yolcular, kendi çabalarıyla ters dönen minibüsten çıktı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, 16 kişinin bulunduğu minibüsteki yolcuların arasında Suriyeli mültecilerin de olduğu öğrenildi.


Kardeş Öcalan İmralı’ya gitti
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı’ya gitti. Cumali Karsu’nun akrabası Hanefi Karsu ile birlikte İmralı adasına gitmek için Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı önüne gelen kardeş Öcalan buradaki kontrollerinin ardından adaya hareket etti.


Önündeki kamyonu sollarken böyle devrildi
Bu görüntüler Rusya’dan. Aşırı yük taşıyan bir kamyon önündeki başka bir kamyonu sollamaya çalışırken devrildi. Araç kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde dar yolda önündeki aracı geçmeyi başaran sürücü, bir süre sonra aracın kontrolünü kaybedip devriliyor. Takla atarak metrelerce sürüklenen kamyon güçlükle durabiliyor.


Süper Kupa Galatasaray’ın
Süper Kupa Fenerbahçe’yi Didier Drogba’nın golüyle 1-0 yenen Galatasaray’ın oldu. Son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası’nın sahibi Fenerbahçe, bu akşam Kayseri Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin 62.dakikasında Fenerbahçe’den Bruno Alves İkinci sarı karttan kırmızı kart görürken, sarı lacivertliler maça 10 kişi devam etti.Karşılaşmanın normal süresi 0-0 eşitlikle sona erdi. Uzatma dakikaları oynanan maçta Galatasaray 99.dakikada Didier Drogba ile 1-0 öne geçti.120 dakikanın sonunda başka gol olmayınca gülen taraf Süper Kupayı üçüncü defa alan Galatasaray’ın oldu. Böylece sarı kırmızılılar bu kupayı müzesine en çok götüren takım olma özelliğini de kazandı.
(İHA)