BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>İktidar Partisiyle Sandıkta Yenişemeyenler Farklı Yollar Denedi<br/>İzmir’e gelen B...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

İktidar Partisiyle Sandıkta Yenişemeyenler Farklı Yollar Denedi
İzmir’e gelen BDP’li Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye’nin ilk kez barışa yakın bir süreci yaşarken değişik kesimlerin de özgürlük ve hak taleplerinin doğal olduğunu savundu.
(Hak talepleri şiddetle baskı ile susturulmamalıdır. Belli kesimler özellikle bu olayları barış sürecine karşı bir duruş olarak sergilediler. Bir tarafta ellerinde bayraklarla, bir taraftan bu bayrakların bir linçe dönüştürüldüğü, bir taraftardan da sloganlarla süreci sabote etmek için bir eylemliye dönüştü. Biz bunu yanlış bulduğumuzu kamuoyu ile paylaştık. Bazı kesimler sandıkta yenişemedikleri iktidar partisini acaba farklı alanlarda nasıl devirebiliriz ne yapabiliriz anlayışı içinde oldular. Askerlere davetiye çıkardılar)

Feci kaza: 5 ölü, 5 yaralı

Konya - Konya’da, meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. 3 aracın karıştığı trafik kazasında yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

Binlerce kişi Taksim’de buluştu

İstanbul – Binlerce kişi, Lice’deki olayları protesto etmek ve Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Taksim’de toplandı. BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Sırrı Süreyya Önder’in de destek verdiği protestolar sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polis, dağılmamakta ısrar eden bir grubu, kalkanları yardımıyla Taksim Meydanı’ndan uzaklaştırdı.

Karanlık Kanyon’da heyecanlı dakikalar
Erzincan - Erzincan’ın Kemaliye ilçesindeki dünyanın ikinci büyük kanyonu Karanlık Kanyon’da düzenlenen Base Jump gösterilerinde heyecanlı dakikalar yaşandı. Sporcuların yaklaşık 500 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bırakmaları saniye saniye görüntülendi.
(İHA)