BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.493,20
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/><br/>Erdoğan-Obama “Suriye” ele alındı<br/><br/>Washington - Başbakan Erdoğa...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Erdoğan-Obama “Suriye” ele alındı

Washington - Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Obama, Suriye’de Esed’siz bir demokratik geçiş süreci için çaba göstermeyi sürdüreceklerini belirterek, “Esed’in gitmesi konusunda kararlıyız” dedi.

Başbakan Erdoğan da Suriye konusuna değindi. Başbakan, “Suriye’de kanlı sürecin sonlandırılması, halkın meşru taleplerini karşılayan yeni bir yönetimin inşası konusunda ABD ile tam bir mutabakat içindeyiz” diye konuştu.
(İHA)
Erdoğan, Amerikan Ticaret Odası’nda iş adamlarına yaptığı konuşmada ise, ’Kanal istanbul’ projesinin yakın zamanda ihaleye çıkacağını açıkladı.



Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu arttırdı

İstanbul - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu bir basamak yükseltti. Türkiye’nin kredi notu ‘Baa3’ oldu.



Regaib Kandili kutlandı

İstanbul - Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili, tüm Türkiye’de coşkuyla idrak edildi. Gece münasebetiyle camiler doldu taştı.



Tuzla’da patlama: 1 ölü

İstanbul - Tuzla’da bir gemide kaynak yapılması sırasında patlama meydana geldi. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.



PFDK acımadı

İstanbul - Derbi maçın faturası ağır oldu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Volkan Demirel’e 5, Meireles ve Sabri Sarıoğlu’na da 4’er maç men cezası verdi. Sarı-lacivertli kulübe de 170 bin lira para cezası verildi.