BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,64
HABER /  GÜNCEL

ABD'de 'terör bağlantılı' sigara kaçakçılığı operasyonu

ABD'nin New York kentinde polis, Orta Doğu'daki terörist gruplarla bağlantısı olduğunu iddia edilen bir sigara kaçakçılığı çetesine üye 15 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde polis, Orta Doğu'daki terörist gruplarla bağlantısı olduğunu iddia edilen bir sigara kaçakçılığı çetesine üye 15 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Yetkililer, kaçak sigaralar ve ödenmeyen vergiler sayesinde çetenin on milyon dolardan fazla kâr elde ettiğini belirttiler.

Polisin düzenlediği baskında ilk olarak ele geçirilen ve çetenin liderleri olduğuna inanılan iki kardeşle birlikte, büyük bölümü siyah çöp torbalarına saklanmış bir buçuk milyon dolardan fazla nakit para da bulundu.

Tutuklanan kişilerin tamamının Filistinli mülteciler olduğunu belirten polis yetkilileri, bu kişilerin, sigaraları vergilerin daha düşük olduğu Virginia eyaletinden satın alıp New York'ta sattıklarını belirledi.

Bu yolla yaklaşık 80 milyon dolarlık vergi kaçırıldığı, çetenin de 10 milyon dolardan fazla kâr elde ettiği belirtiliyor.

Devam eden soruşturma kapsamında elde edilen bu paranın nereye gittiğiyle ilgili incelemeler sürüyor.

New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly, tutuklanan sanıklardan en az birinin, New York'ta bir dizi saldırı planlamaktan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve 'kör şeyh' olarak bilinen Ömer Abdülrahman'la bağlantısı olduğunu belirlediklerini açıkladı.

Diğer ithamların yanısıra yolsuzluk ve para aklamayla da suçlanan tutuklu sanıkların Hamas ve diğer İslamcı militan gruplarla bağlantıları olduğu belirtiliyor.

Aranan bir başka kişinin ise birkaç hafta önce Ürdün'e kaçtığı belirlendi.