BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

Günün bombası: 'ODTÜ'yü kapatalım'

ODTÜ'de yaşanan gerilimi kendi penceresinden yorumlayan Sabah yazarı günün en ilginç önerisinde bulundu: ODTÜ kapatılsın!

Abone ol

GAZETECİLER.COM - ODTÜ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki gerilim medyada geniş yer bulurken Sabah gazetesi Ankara Eki yazarı ve Tansu Çiller'in eski danışmanı Hüseyin Kocabıyık'tan akıllara ziyan bir öneri geldi.

Kocabıyık ODTÜ'de yaşanan ve günlerdir süren ağaç kesme protestolarına çözüm olarak "ODTÜ'yü kapatalım" önerisinde bulundu. Yetinmedi önerisini Melih Gökçek'in gündeme getirmesini istedi.

ODTÜ OLMASA ANKARA NE KAYBEDER?

"Şu ODTÜ denen üniversite olmamış olsa Ankara ne kaybeder?" diye soran Kocabıyık kendi sorusuna kendi yanıt verdi ve "Cevabı belli: Hiçbir şey kaybetmez! Kuruluş amacında başarılı olamamış bu şöhreti kazıp kurumu kapatsak inanın Türk üniversite sistemi kazançlı çıkar."dedi.

İşte Sabah Ankara bölge ekinde yer alan o yazı:

"Bir kişinin veya bir kurumun ne kadar değerli olduğunu anlamanın basit bir yolu var: "O olmazsa ne olur?" sorusunu sormak.

OLSA DA OLUR OLMASA DA 

Bu sorudan "o olmazsa olmaz!" şeklinde bir sonuç çıkarsa o kişinin o kurumun nazını çekmek mantıklı bir davranıştır.

Ya "olsa da olur, olmasa da" diyeceğiniz türden bir nesneyse ne yapmak iktiza eder? Bunun da basit bir cevabı var: Ya önemsemeyeceksiniz ya da ondan kurtulacaksınız!

ODTÜ'LÜ EŞKİYALAR

ODTÜ'lü eşkıyanın yol eylemleri sürüyor. Tüm anlaşmalar yapılmış... Hukuki herhangi bir engel yok... Rektörlük onay vermiş... Ama eşkıya eylemde.

12 Mart eylemcilerini barındıran...
Bize Göktürk-2 uydusu onurunu yaşatmayan... Başörtülü kızları taciz eden ODTÜ'lüler bunlar.

Bilimsel Atıf Endeksi'nde ilk yüze dahi girememiş... "Türk buluşu" diyeceğimiz tek buluş gerçekleştirememiş bu kötü şöhretli üniversite Ankara'nın sorunu haline gelmiş durumdadır.

ODTÜ OLMASA TÜRKİYE NE KAYBEDER?

Başa dönelim ve soralım:

Şu ODTÜ denen üniversite olmamış olsa Ankara ne kaybeder? Üniversite sistemimiz ne kaybeder?

Türkiye'nin bilimsel varlığı ne kaybeder?

Cevabı belli: Hiçbir şey kaybetmez! Kuruluş amacında başarılı olamamış bu şöhreti kazıp kurumu kapatsak inanın Türk üniversite sistemi kazançlı çıkar. ODTÜ'nün kuruluş amacı neydi?

Ben Melih Gökçek'in yerinde olsam bu konuyu tartışmaya açarım."