BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güngören'de ihracatçıya dış ticaret eğitimi

İhracatçılar, dış ticarette karşılaştıkları sorunlara, Güngören Belediyesi’nin düzenlediği ‘Dış Ticaret Mevzuat Eğitimleri’nde çözüm arıyor.

Abone ol

İhracatçılar, dış ticarette karşılaştıkları sorunlara, Güngören Belediyesi’nin düzenlediği ‘Dış Ticaret Mevzuat Eğitimleri’nde çözüm arıyor. Belediyenin Apex Kariyer ile işbirliğinde organize ettiği Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın eğitim programına, Güngören’de ithalat ve ihracat yapan değişik sektörlerden, özellikle Merterli tekstilci şirketlerin üst düzey yetkilileri katılıyor.

Programın açılışını yapan Güngören Belediye Başkanı Ş.Yücel Karaman, “Son 5 yılda dış ticaret ile ilgili bazı kanunlarda değişikliğe gidildi. Birçok firmanın bu düzenlemeler ve değişiklikler hakkında bilgisi yok. Bu program inanıyorum ki, şirketlerimize yeni mevzuat ve kanun değişikliklerini aktarırken aynı zamanda değişen dünya ticaretinde büyük oyuncular arasına girebilmenin yollarını da gösterecektir” diye konuştu.

Haftada üç gün verilecek eğitimin maliyetini, yüzde 70 Dış Ticaret Müsteşarlığı yüzde 30 ise Güngören Belediyesi karşılıyor. Firmaların dış ticarete hazırlanması ve organize olabilmeleri için temel bilgilerin verildiği programda, uluslararası ödeme şekilleri, gümrük birliği, sübvansiyonlar, anlaşmazlıkların çözümü, doha gündemi, gelişmekte olan ülkelerin durumu ve dış ticarette kullanılan belgeler hakkında da bilgi aktarımı yapılıyor.

20 firmanın katılımıyla başlayan 1,5 aylık eğitim programı, yıl boyunca diğer şirketlerin de katılımıyla devam edecek.