BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.409,83
HABER /  GÜNCEL

Güney PKKyı da karıştırdı

Tuncay Güney'in 2001 yılında verdiği ifade PKK'yı da karıştırdı. Güney'in ifadeleriyle PKK ve muhalifler bir kez daha karşı karşıya geldi.

Abone ol

Ergenekon soruşturmasını başlatan Tuncay Güney’in 2001 yılında Emniyet’te verdiği ifadeleri, terör örgütü PKK’yı da karıştırdı. Örgüt muhaliflerin Ergenekon sayesinde Avrupa’ya kaçtığını iddia ediyor, muhalifler ise Abdullah Öcalan’ı bazı Ergenekon zanlılarıyla ilişkide olmakla suçluyor.

PKK ve muhaliflerini bir kez daha karşı karşıya getiren Tuncay Güney’in PKK’nın önemli muhaliflerinden Selim Çürükkaya ile ilgili iddiaları oldu. Güney, örgütten kaçan Selim Çürükkaya’nın Veli Küçük’ün talimatı ile Beyrut üzerinden Avrupa’ya gönderildiğini öne sürdü.

Bu iddianın PKK’ya ait internet sitelerinde yer alması üzerine Çürükkaya, kendi internet sitesinden yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı. Karşı iddiada bulunan Selim Çürükkaya, Abdullah Öcalan’ın Ergenekon örgütüyle ilişkisi olduğunu ileri sürdü.

Çürükkaya şu iddiaları gündeme taşıdı:

“Öcalan’ın Şener Eruygur, Yalçın Küçük, Atilla Uğur, Levent Ersöz, Doğu Perinçek ve Veli Küçük ile ilişkileri apaçık ortada. Özellikle Şam’daki ilişkilerine bugüne kadar yanıt veremeyen, Ergenekon dava dosyasında binlerce kez Öcalan ve ona yakın şahısların adı geçtiği halde çıtını çıkarmayan, yalanlamak da dahil kamuoyuna hiçbir açıklama yapmayan örgüt, basına dağıtılan Tuncay Güney kasetlerinde geçen ve tam anlaşılmayan bir iki açıklamaya balıklama atladı.”

Kendilerine yakın yayın organlarıyla tartışmaya katılan PKK yöneticileri ise terörist Abdullah Öcalan’ın görüşmeler yaptığını doğruluyor ancak kimlerle görüştüğü belirtilmiyor.