BIST 10.184
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.401,73
HABER /  GÜNCEL

İlaç krizinde zirve kararı

Milyonlarca insan SGK ve TEB'den çıkacak kararları bekliyor. İlaç krizinde bugün sıcak gelişmeler yaşandı.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında ipler geriliyor. İki taraf arasında anlaşma sağlanamaz ise SGK, yarından itibaren eczacılarla tek tek anlaşma yapacak.

Bu rest karşısında olağanüstü toplanan Eczacılar Birliği Başkanı "SGK ile masaya oturmayız diye bir şey yok" açıklamasını yaptı.
Birlik saat 18.00'de Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüşecek.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, eğer bugün Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile ''ilaç alım protokolü'' imzalanmazsa yarından itibaren elektronik ortamda eczacılarla tek tek sözleşme imzalamaya başlayacaklarını bildirdi.

Acar, SGK'da düzenlediği basın toplantısında, TEB ile eczacıların sorunları konusunda birçok kez görüştüklerini dile getirdi. Son olarak geçen hafta çarşamba günü bir araya geldikleri toplantıda büyük ölçüde uzlaşma sağladıklarını ve cumartesi günü protokolü imzalamaya karar verdiklerini anlatan Acar, buna karşılık TEB'in her defasında süreci uzatmak için çalıştığını savundu.

Fatih Acar, üzerinde anlaşmış olmalarına rağmen cumartesi günü protokol imzalanmadığını, bugün de imzalanmazsa yarın saat 08.30'dan itibaren SGK'nın internet sitesine konulacak ''e-sözleşme'' ile eczacılarla tek tek 3 yıl süreli sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.