BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  GÜNCEL

Güney Kore okulları dijital kitaba geçecek

Güney Kore kağıda basılı kiatplar üzerinden eğitimi bilgisayar ortamına taşımaya ve öğrenim hacmini genişletmeyi hedefliyor.

Abone ol

Dünyanın en başarılı eğitim sistemlerinden birine sahip olan Güney Kore, tüm ders programını dijital hale getirerek daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

2015 Yılına dek Güney Kore eğitim sisteminin tüm unsurları bilgisayar ortamına aktarılacak ve kitap yerine ekran üzerinden eğitim yapılacak.

Güney Kore Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Ju-Ho Lee, bakanlığın öğrencinin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş bir eğitim ve öğrenime dayalı "Akıllı Eğitim" projesinin geliştirilmesine ağırlık vereceğini bildirdi.

Geçen yaz başlatılan proje, tüm okullara kablosuz internet şebekesi kurulmasını ve öğrencilere "nerede, ne zaman isterlerse öğrenme" olanağı sağlanmasını amaçlıyor. Proje çerçevesinde masa üstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet ve internete bağlı televizyonlar gibi her türlü gereçte erişilebilen bir eğitim programını öngörüyor.

Bakan Lee, "Akıllı Eğitim, okul kitaplarına bakışımızı değiştirecek. Geleneksel kağıda basılı okul kitaplarından dijital kitaplara geçiş, öğrencilerin ağır kitaplarla dolu çantaları geride bırakıp sınıfın ötesinde, dünyayı keşfetmelerine yardımcı olacak." dedi.

Bu projeyle kırsal kesimlerde yaşayan ve uzman öğretmenlerden yoksun olan öğrencilere de daha geniş seçenekler sunacağı ve öğrencilerin evden çalışmasını kolaylaştıracağı belirtiliyor.