BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Güneşe aldanmayın yağış geliyor

Meteoroloji hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı.

Abone ol

Yüzünü gösteren güneşe aldanmayın. Meteoroloji özellikle bugün etkisini gösterecek yağışa karşı uyardı. Yarın ise yağışlı hava yerini güneşe bırakacak. Sıcaklıklar ise azalacak. İşte yurtta hava durumu...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Doğu Anadolu'nun doğusu dışında kalan tüm bölgelerimizde görülecek yağışların, Antalya'da şiddetli (76-100 kg/metrekare), Muğla'da çok kuvvetli(51-75 kg/metrekare), İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyon, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerimizde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'da şiddetli (76-100 kg/metrekare), Muğla'da çok kuvvetli(51-75 kg/metrekare), İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyon, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksama, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde, rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

BUZLANMA ve DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

MARMARA:Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat), Kuvvetli lodos nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

EGE:Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muğla çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare), İzmir, Aydın, Manisa, Afyon ve Denizli çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olmak üzere yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), kıyı kesimlerde fırtınamsı rüzgar şeklinde (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli lodos nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya çevrelerinde şiddetli, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışların zamanla Isparta, Burdur'da karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer yağmur, zamanla karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli lodos nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya çevreleri ile gece saatlerinde batı kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adıyaman, G.Antep ve Kilis ile gece saatlerinden itibaren Diyarbakır, Ş.Urfa, Mardin ve Batman çevrelerinin yağmurlu, Diyarbakır'ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.