BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.400,31
HABER /  DÜNYA

Gündeminde Sayıştay raporları vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te bütçe görüşmelerin sürdüğünü ama henüz ellerine Sayıştay raporlarının gelmediğini söyledi.<b...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te bütçe görüşmelerin sürdüğünü ama henüz ellerine Sayıştay raporlarının gelmediğini söyledi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun 25. genel kurul toplantısına katıldı. Programda bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Meclis’te bütçe görüşmelerin sürdüğünü ama henüz ellerine Sayıştay raporlarının gelmediğini savunarak, “Geçen yıl gelmesi beklenen 132 Sayıştay raporunun hiçbirisi Meclis’e gelmedi. Bu raporlar gelmesin diye yasalar değiştirildi” dedi. Hükümeti suçlayan CHP lideri, "Vatandaş vergi veriyorsa hükümet de hesabını verecek” diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, uzlaşılan anayasa maddelerinin yürürlüğe girmemesi konusunda da hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “4 Siyasi parti 60 maddede uzlaşıyor ama siz başkanlık sistemi diye diretirseniz daha fazla uzlaşma olmaz" ifadelerini kullandı.
(İHA)