BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  DÜNYA

Gündemi değerlendiren Oktay Vural’dan sert sözler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Türkiye’nin bomba geçer hana döndüğünü söyledi. <br/>Aksaray’da bir basın t...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Türkiye’nin bomba geçer hana döndüğünü söyledi.
Aksaray’da bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Reyhanlı olayını, Suriye sürecini ve PKK çözüm sürecini değerlendirdi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yurtdışında farklı politikalar oluşturduğunu söyleyen Grup Başkan Vekili Oktay Vural, böyle devam ettikçe Türkiye’nin kaybetmeye mahkum olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin adeta yol geçen hanına döndüğünü ifade eden Oktay Vural, son yıllarda da adeta bomba geçer hanına döndüğünü belirterek, “İşte geldiğimiz noktada Suriye politikası. Türkiye Suriye politikasının bedelini ödüyor. Ve bugün geldiğimiz bu noktada yabancı ülkeler ve terör örgütleri ve bir takım gruplar Türkiye ile oyun oynuyor. Bugün sınırlarımız yol geçen hanına dönmüştü, şimdi bakıyoruz, görüyoruz ki bomba geçer hana döndü. Önüne gelen bomba üretiyor” şeklinde konuştu.
AK PARTİ TERÖR KISKACINDADIR
AK Parti hükümetinin terör kıskaca içerisinde olduğunu dile getiren Oktay Vural, “Bu süreç içerisinde maalesef hükümet de bu bombaları kendi dış politikasını doğru olduğunu ifade etmek için kullanmıştır. Bu da çok vahim bir şeydir. Çünkü Reyhanlı’da bomba olur olmaz hükümet birden bire şu yaptı, bu yaptı konusuna gitmiştir. Kim yaparsa yapsın ama sonuçta giden canlar bizim. Demek ki hükümet de bu bombaları bir siyasi amaç için kullanıyor, uyguladığı politikada Suriye’yi suçlamak için bir amaç olarak kullanıyor. Terörü böyle araç olarak kullanmak istediğiniz zaman terör örgütü bu eylemleri yaparak sizi sevk ve idare eder” diye konuştu.
DEVLETİN KURUMLARINDA YABANCI İSTİHBARAT ELEMANLARI VAR
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurum ve kuruluşlarında yabancı istihbarat elemanlarının olduğunu sözlerine ekleyen Oktay Vural, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumlarına yabancı istihbaratın daha fazla nüfuz ettiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu da çok ciddi bir sıkıntıdır. Çeşitli istihbaratlarla ilgili gelişmeler, yönlendirmeler dikkate alındığı zaman devletin içerisinde, kurumların içerisinde yabancı istihbarat elemanlarının nüfuzu konusunun da araştırma konusu yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMADI, EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR
Terör örgütü PKK’nın silah bırakmadığını ve halen askeri eğitimlere devam ettiklerini belgelerle kanıtladıklarına dikkat çeken Oktay Vural, “Yayınlanan belgeler şunu ortaya koymaktadır ki PKK terör örgütü silahlarını bırakmamaktadır. PKK terör örgütü istediği zaman silahlı eylem yapılabilmek üzere açıkçası silahlarını muhafaza etmeleri gerektiği yine bu belgelerde ortaya konmaktadır. Bu bakımdan bu çekilme sürecinin bir bakıma kademeli ve yavaş yapılması ve sürecin olumsuz sonuçlanması ve terörist eylemlere yeniden başlanması ihtimali dahilinde barınma alanlarına yurt içerisine yönelik düzenleme yapılması denmektedir. Askeri ve siyasi eğitimlere devam edilmektedir. Bu durumda PKK terör örgütü silahı bir garanti olarak muhafaza etmektedir ve çekilme ile ilgili hususun göstermelik olduğu, başbakanın silahları bırakıp giderler sözünün dışında bırakınız çekilmeyi silahları ile birlikte bulunduklarını, askeri eğitimlere devam ettiklerini gayet açık ve net ortaya koymaktadır” dedi.
(İHA)