BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  DÜNYA

Kerry İsrail - Filistin barışı bölge için de kritik önem taşıyor

Filistin-İsrail barış görüşmelerine yeniden devam edilebilmesi çabaları doğrultusunda üç ay içerisinde dördüncü kez bölgeye gelen ABD Dışişl...

Abone ol

Filistin-İsrail barış görüşmelerine yeniden devam edilebilmesi çabaları doğrultusunda üç ay içerisinde dördüncü kez bölgeye gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile görüştü.
Kudüs’te gerçekleştirilen toplantının basına açık olan kısmında, Kerry’nin, bölgede barışın sağlanması ve Suriye’deki katliamın sona ermesi için gösterdiği gayreti öven İsrail Cumhurbaşkanı Peres, ABD Dışişleri Bakanı’nın bu çabalarının yalnızca politik bir gereklilik olmadığını, “insani bir görev” olduğunu söyledi.
Peres ayrıca Oklahoma’da meydana gelen kasırga felaketine ilişkin taziyelerini dile getirerek, olaydan etkilenen Amerikan halkının bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise İsrail ile Filistin arasında yıllardır devam eden anlaşmazlığın sona ermesinin bölge için de kritik bir önem taşıdığını vurguladı. Bu doğrultuda zorluklarla karşılaşılacağını belirten Kerry, ABD’nin her iki tarafa da barışın sağlanabilmesi için destek sağlayacağını ifade etti.
(İHA)