BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Gündem PKK’nın kaçırdığı çocuklar

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarı Yıldız, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların savaşa sürülmediğini söylerken; MHP Ankara Milletvekili...

Abone ol

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarı Yıldız, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların savaşa sürülmediğini söylerken; MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuk sayısının basına yansıdığı gibi 351 değil, bin 82 olduğunu iddia etti.
Parlamentoda HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile birlikte düzenlediği basın toplantısında hasta hükümlüler konusuna değinen Faysal Sarıyıldız, hasta hükümlülerin serbest bırakılmasını istedi. PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarla ilgili sorulan sorulara cevap veren Sarıyıldız, “Hiçbirimiz çocukların savaşa sürülmesini istemeyiz. Söz konusu durum çocukların savaşa sürülmesi değil” dedi.
Toplantıya katılan HDP’li milletvekilleri gazetecilerin kaçırılan çocuklarla ilgili ısrarlı sorularına cevap vermekten kaçındı. Kemal Aktaş, “Hiçbir insanın dağda buradaki koşullardan farklı yaşamasını, ailesinden kopmasını elbette arzulamıyoruz. Ortada birde realite var. PKK yetkililerin de yaptığı açıklama var. Selahattin Demirtaş ailelerle görüşmeler yapıyor” ifadelerini kullandı.

MHP CEPHESİ
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında PKK tarafından yapılan eylemlerle ilgili bilgi veren Yeniçeri, “İş yol kesme, yakma, yıkma ile bitmiyor. İzmir ve Diyarbakır havalisinden dağa çocuklar kaçırılıyor. Medyaya göre dağa kaçırılan çocuk sayısı 351’dir. Analar babalar ‘çocuklarımızı isteriz’ diye feryat figan ediyorlar” dedi.
Güneydoğu’nun Türkiye’den kopartıldığını ve PKK’lılaştırıldığını savunan Özcan Yeniçeri, kaçırılan çocuk sayısının bilinenden fazla olduğunu, bin 82 çocuğun kaçırıldığı bilgisinin kendilerine geldiğini belirtti. “HDP zaten PKK ve KCK’dır” diyen Yeniçeri, “Gerçekte yolu HDP kestiriyor, dağa insanları HDP kaçırtıyor, sonra da AK Parti ile pazarlık yaparak, taviz kopararak kaçırttıkları insanları serbest bıraktırıyorlar” diye konuştu.
PKK’nın yol kestiğini, Mehmetçiğin ise seyrettiğini ileri süren yanında getirdiği gazete kupürlerini gösteren Yeniçeri, terörist eylemleri engellemeyen, güvenlik görevini yerine getirmeyen askeri ve siyasi sorumlular için yeni bir düzenlemenin getirilmesinin düşünüldüğünü açıkladı. Araya terör örgütü ve onun adına hareket edenlerin yaptıklarını suç olmaktan çıkaran düzenlemelerin de sokulacağını iddia eden Yeniçeri, “Güneydoğu’da resmen vatana kast ediliyor. Hatırlatalım; vatana kastın yasayla telafi edildiğine şimdiye kadar tarih şahitlik etmemiştir. Yasaları değiştirerek ihaneti güvenceye alacağını zannedenler yanılıyor” şeklinde konuştu.

YASA DIŞI DİNLEME
Yasa dışı kendisinin dinlendiğini belirten ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunacağını söyleyen Özcan Yeniçeri, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından arandım, dinlenildiğimi, şikayetçi olup olmayacağımı sordular. Bana sormalarına gerek yok, yasa dışı dinlenme varsa yasa dış suç vardır. Gerekenin yapılması lazım. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip şikayet talebimi ileteceğim. En büyük yasa dışı dinlemeyi Başbakan’ın kendisi yaptırıyor. Türkiye artık bu yasa dışı faaliyetleri legal hale getirme çabalarından kurtulması lazımdır. Bilmiyorum beni kim dinledi, kim dinlediyse onlardan şikayetçi olacağım. Hükümetin bunlara göz yumduğu açık” dedi.
(İHA)