BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sabahat Akkiraz'ın istifa dilekçesi ne oldu?

Soma maden faciasının ardından protesto için istifa dilekçesi yazıp Kılıçdaroğlu ile görüşen Sabahat Akkiraz'a ne oldu?

Abone ol

Soma maden faciasının üzerinden üç hafta geçti ancak istifa edeceğini söyleyen CHP İstanbul milletvekili Sabahat Akkiraz'dan ses seda yok.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Soma faciası sonrası istifa dilekçesini Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduğunu duyurmuştu.

Sabahat Akkiraz, 301 madencinin hayatını kaybettiği faciasının ilk günlerinde Twitter sayfasından istifa haberini duyurmuştu:

"Perşembe günü saat 17.00 de vekillikten istifa dilekçemle Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Soma faciası sonrası istifa etmeliyiz dedim.  Genel başkanımız konunun şu anda çok taze olduğunu gerekirse istifa kurumunun da önemli bir seçenek olduğunu belirtti. Bugün bazı arkadaşlarımında bu yönde çağrıları olduğunu duydum. Buna sevindim. Soma'nın siyasi sorumluluğunu alamayan iktidara karşı birleşmeli. İktidarın koltuk aşkına,siyasi sorumluluk almama çabasına karşılık somada yitirdiğimiz canların yanında olmak için koltuğa ihtiyacımız yok."

YOKSA OYNASIN DİYE TORUNUNA MI VERDİ?

Hükümete yakın isimlerden Sabah si yazarı Engin Ardıç, Akkiraz'ın polemik konusu olan istifa dilekçesini bugünkü köşesinde yazdı.

(...)Sabahat Hanım'ın istifa dilekçesi ne oldu? Kılıçdaroğlu onu meclis başkanlığına iletti mi, cebinde mi tutuyor, yoksa oynasın diye torununa mı verdi?
Hiçkimse istifa etmeyince, bayan yazarların gözdesi Şafak Hanım da koltuğunu korumuş oldu. Arada olan, Taksim ayaklanmasına gönlüne göre uzun boylu, kumral, saçları rüzgârda dağılan bir lider arayan bazı kızcağızlara oldu."