BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Günay'dan Çamlıca'ya şartlı destek!

Çamlıca'ya yapılması planlanan camiyle ilgili konuşan Günay, projeye destek verdi ama bir şartla!

Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'ya yapılması düşünülen camiye şartlı destek verdi. Devasa bir yapı yerine zerafetiyle ön plana çıkan bir cami inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Günay, bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'ya yapılması planlanan cami tartışmalarını  değerlendirdi. Habertürk'te katıldığı programda konuşan Günay, devasa bir yapı yerine zerafetiyle ön plana çıkan bir projeden yana olduğunu söyledi. İşte Günay'ın aklındaki o proje;
 
"Projenin yapı strüktürü açısından bir bilgi sahibi olmamakla birlikte yeri ile ilgili bilgi sahibi oldum. Üsküdar Belediyesi yeşili bozmayacak, yeşili bir fon olarak kullanan bir yapı düşünüldüğünü söyledi. Bununla ilgili bir çekincem yok. Devasa bir yapı mı yapmalıyız yoksa zerafetiyle öne çıkacak bir yapı mı yapmalıyız, onu arkadaşlar konuşacak. Bize de fikrimizi sorarlarsa söyleyeceğiz. Ama Üsküdar Belediyesi'nin açıklamaları beni rahatlattı. Arkadaki anten kirliliğinin kaldırılacağı da söylendi. Çevreye başka mekanlar getirilmezse güzel bir projeye dönüşebilir diye düşünüyoruz. Her zaman gösteriş değil zerafet olmalı"

ERDOĞAN'IN O SÖZLERİNİ HATIRLATTI 
 
Daha önce Başbakan Erdoğan'a da anlattığı düşüncesini programda aktaran Günay, Boğaz'daki Valide Sultan, Molla Çelebi, Nusretiye, Kılıç Ali Paşa gibi camileri gölgeleyen yapıların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
 
Günay, "Bence İstanbul'a yakışan şeyler yapmalıyız. Aksi takdirde tarih bize hesap sorar" dedi.