BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Gün gün bedelli askerlik programı nöbet var mı?

21 günlük bedelli eğitim programı çıktı. Bedelli askerlikte yemin töreni son gün olacak. Bedelli askerler silah eğitimi alacaklar ancak nöbet tutmayacaklar.

Abone ol

2018 yılı bedelli askerliği için 500 bini aşkın kişi başvuruda bulurken ilk grup bu cumartesi günü yani 15 Eylül'de teslim olacak. Hemen ardından ikinci celpteki askerler 6 Ekim tarihinde eğitimlerine başlayacaklar. Bedelli asker adaylarının en çok merak ettiği 3 haftalık eğitim programı da ortaya çıktı. Bedelliden yararlanacak askerlerin yol izinleri de 21 günden düşecek.

Bedelli askerlerin en çok merak ettiği ise 21 gün boyunca görecekleri eğitimlere dair. 3 haftalık eğitim programı medyaya düşerken gün gün neler yapılacağı ortaya çıktı. Yemin töreni 21. günde yani askerliğin tamamlandığı tarihte olacak.

1. hafta bedelli programı : Bedelli askerliğin ilk haftasında temel eğitimler var. Şınav, mekik, selamlama, askerlerin rütbeleri gibi eğitimler verilecek. 4. günden sonra tüfekle eğitimler başlayacak. 2 bin 400 metrelik koşular ve yürüyüş de ilk hafta programında yer alıyor.

Gün gün bedelli eğitimi tam listesi için tıklayın!

2. Hafta bedelli eğitimi de ilk haftayla neredeyse aynı. İkinci haftada örtü ile gizlenme, işaretlerle sevk, görmeyerek ateşlere karşı hareket, tüfekli eğitim gibi ek programlar var. 2.400 metrelik koşular, şınav ve mekikler de devam ediyor.

3. hafta bedelli eğitiminde ilk haftaya ek olarak Kuvvet Komutanlarına ait görev fonksiyon alanlarının tanıtılması, Gözetleme dinleme etki - tepki ve raporlama, Nöbet yerinde nöbetçilerin hareket tarzı, Parola ve işaret kullanılması, El yapımı patlayıcı ve çeşitleri ve bileşenleri, gece ateş etme tekniği dersleri verilecek.
21.gün programı ise şöyle: Yemin töreni, Öğle Yemeği ve Dinlenme, Terhis İşlemleri