BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane doğalgaza kavuşuyor

Gümüşhane'nin yıllardır beklediği doğalgaz yatırımı için ilk kazma vuruldu. Yıl sonunda kentin bazı bölgelerine doğalgaz verilmeye başlanacak.

Abone ol

Gümüşhane’de son yıllarda bugün geldi, yarın gelecek açıklamaları yapılan doğalgaz için kent merkezindeki bazı caddelere ilk kazma vuruldu.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Çoruhgaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın, Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi’nde talep olması halinde doğalgazın kullanıma hazır olduğu, yılsonuna kadarsa TOKİ ve üniversitede kullanıma hazır hale geleceğini söylemişti. Bu haberin ardından altyapı yenilemesi yapacağı caddelerde doğalgaz hazırlığı da yapan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, belirlenen 3 caddede yenileme çalışmalarının yanı sıra, altyapıyı da komple hazır hale getiriyor.
Hürriyet Caddesi’nde başlayan çalışmaların, Ahmet Ziyaüddin Caddesi ve Dilaver Cebeci sokakla devam edeceğini belirten Belediye yetkilileri, 2011 yılında kent merkezine ulaşması beklenen doğalgaz için şimdiden hazırlıkların başladığını söyledi.

Sokaklarda düzenlenecek

Sokakta yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, yaklaşık bin 800 metrekare doğal taşla kaplanacak caddelerin kaldırımlarının da Arnavut kaldırım olarak tasarlandığını ve andezit taş kullanılacağını söyledi.

Alt yapı da yenileniyor

Doğalgazın yakın bir zamanda şehir merkezine ulaşmasını beklediklerini ifade eden Canlı, “Doğalgazın altyapısını yapmaya başladığımız zaman, şehrimizin her tarafında inşaat alanları oluşacak. Tabii bu durum geçici olarak vatandaşlarımıza bazı sıkıntılar getirecek. Ancak sonunda herkes mutlu olacak. Bu sıkıntıları en aza indirgemek adına şimdiden çalışma yapacağımız cadde ve sokaklarımızda, müteahhit firma yetkilileriyle yaptığımız ortak çalışmayla doğalgaz ve diğer altyapı eksiklerimizi tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.