BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Gülün yarıda kestiği soru

Cumhurbaşkanı Gül'e bir muhabir sordu, Gül yarıda kesti. Aynı muhabirin ikinci sorusu Gül'ü çok kızdırdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi.

Gül’ü kızdıran soru
Gül basın mensuplarının sorularını cevapladığı bölümde bir muhabirin “Kral Abdullah’ın Türkiye ziyareti sırasında özel hediyelerle geldiğini biliyoruz.” diye başladığı cümlesini yarıda keserek “Nereden biliyorsunuz?” diye sordu.

Daha sonra muhabir, “Çünkü devletler arası bir gelenektir hediyeleşmek, siz de bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti adına özel bir hediye götürecek misiniz?” diye sordu. Aynı muhabir ikinci sorusunda da "aslında programınız oldukça yoğun ama bir Cidde, Mekke’ye 45 dakikalık mesafede acaba bir umre ziyareti planınız da var mı?” diye sordu.

Gül bu sorulara sinirlendiğini belli ederek tek cümleyle cevap verdi: Ziyaretten sonra hepsini görürsünüz!

2006'DA TÜRKİYE'YE FIRSAT VERİLSEYDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin'de 2006 yılında yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimin ardından Türkiye'nin Hamas'lı yetkililerle görüştüğünü, ''Doğru yolun ne olduğunu, yanlış yola girilirse bunun sonucunun ne olacağını'' açıklıkla konuştuğunu belirterek, ''Eğer o zaman fırsat verilmiş olsaydı Türkiye'ye, belki bugün yaşananların hiçbiri yaşanmazdı. Belki bugün Gazze çok farklı olurdu'' dedi.

Gül Yahudi karşıtlığının arttığı yönündeki görüşler için de şu cevabı verdi:

"Bütün vatandaşlarıma da buradan sesleniyorum; sakın böyle bir yanlış tavır içerisine kimse girmesin. Herkes birbirine eşittir, herkesin hak ve hukuku aynıdır bu ülkede. Onun için Musevi vatandaşlarımız, Hristiyan vatandaşlarımız hepsi bu ülkenin vatandaşlarıdır. Bizde belki onların oranları azdır ama başka ülkelerde çoktur. Onun için bizde Anayasamıza göre de biliyorsunuz vatandaşlık esastır. Bu konuda yanlış yapanlar olabilir, yanlış yapanlar her toplumda çıkar. O yanlış yapanları da herkesin ikaz etmesi gerekir."