BIST 10.080
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.405,64
HABER /  POLİTİKA

Gülün resmi temasları sürüyor

Cumhurbaşkanı Gül, beraberindeki heyetle birlikte gittiği Suudi Arabistan'daki temasları sürüyor.

Abone ol

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in davetlisi olarak bu ülkede bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün öğleden sonra konakladığı El Hamra Sarayı'nda iki farklı Türk işadamları heyeti ile görüştü.

Gül, ilk önce Suudi Arabistan Türk Konseyi Batı Bölgesi temsilcileri ile görüştü ve bir müddet sohbet etti. Suudi Arabistan Türk Konseyi Batı Bölgesi temsilcilerini kabulünde, Konsey Başkanı Mehmet Öztürk, Cumhurbaşkanı Gül'e konseyin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi sundu.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, aralarında Kral Abdullah Bilim ve Teknik Üniversitesi'nin bir bölümünü inşa eden Eser-Onur JV firması yetkililerinin de bulunduğu, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarını kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül kabulde, iş adamlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, onlara başarılar diledi.

Görüşmeler sonrası Cumhurbaşkanı Gül Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde kurulan Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin açılışına katılmak için saraydan ayrıldı.