BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Gül'ün paylaştığı fotoğraftaki mesaj ne?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından kimin Başbakan olacağı tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün twitter'de paylaştığı resimle adayını belli ettiği belirtiliyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya Köşkü'nde önceki akşam verdiği veda resepsiyonu, renkli görüntülere sahne olmuştu.

Gül'ün resepsiyonla ilgili twitter hesabından paylaştığı bir resim ise, Gül'ün Başbakan adayının Ali Babacan olduğu iddialarına neden oldu. 

SİTEDE ÜÇÜNCÜ SIRAYA KOYDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün renkli veda resepsiyonunun fotoğraf ve videosu Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Sitedeki fotoğraf albümünün üçüncü sırasında Gül, Başbakan Erdoğan ile Ali Babacan'ın eşleri ile birlikte aynı karede yer aldığı fotoğrafa yer verilmesi dikkat çekici bulundu.

AYNI RESMİ TWİTTER'DE DE PAYLAŞTI

Gül'ün dün akşam saatlerinde twitter hesabı üzerinden de Gül-Hayrunnisa Gül, Recep Tayyip Erdoğan-Emine Erdoğan ve Ali Babacan-Zeynep Babacan'ın birlikte olduğu aynı fotoğrafı paylaşması, farklı yorumlara neden oldu. Ali Babacan'ın ismi; Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin, Ahmet Davutoğlu gibi isimlerle birlikte Ak Parti'nin muhtemel genel başkan adayları arasında geçiyor. Kulislerde, Gül'ün, Babacan'ın genel başkan dolayısıyla Başbakan olmasını arzu ettiği de konuşuluyor.

FOTOĞRAFLARI KENDİSİ SEÇİYOR

Gül'ün, kamuoyunun fazla kamuoyunun bilmediği bir özelliği var. Fotoğrafa meraklı ve önem veriyor. İnternet sitesine konulan, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden paylaştığı bazı fotoğrafları, ekibinin yaptığı önerilerin arasından kendisi seçiyor. Bu fotoğrafın konulmasını Gül'ün isteyip istemediği de ayrı bir merak konusu oldu.

TWİTTER'DA KISA BİR NOT

Gül, twitter hesabında, "Dün devlet erkanına verdiğim veda resepsiyonunda hükümet, Meclis, yargı mensupları, komutanlar, kamu yöneticileri ve yabancı büyükelçilerle son defa bir araya geldik. Ay sonunda görevi devredeceğim Tayyip Bey'i ve Emine Hanım'ı eşimle beraber tebrik ettik ve başarılar diledik" ifadesine yer verdi.