BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  GÜNCEL

Gülsüm Azeri kimdir aslen nereli daha önceki mesleği neydi?

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Kurul listesinde dikkat çeken adaylar da var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Gülsüm Azeri kimdir, aslen nerelidir, daha önceki mesleği neydi?

Abone ol

Başkanlık sistemi ile birlikte hayat geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulan  Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Listede dikkat çeken isimlerin yanı sıra Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen isimlerde var.  Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Gülsüm Azeri kimdir, aslen nerelidir, Gülsüm Azeri'nin daha önceki mesleği neydi? 

Ekonomi Politikaları Kurulu nedir: Başkanlık sistemiyle birlikte hayata geçen bu Strateji ve Politika Kurulları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulmaktadır.

Ekonomi Politikaları Kurulu da bu kurullardan bir tanesidir.

Ekonomi Politikaları Kurulu ne yapacak: Ülke ekonomisini ilgilendiren en kritik kararların alınmasında uzmanlıklarıyla katkı koyacak Kurul, Ticaret Bakanlığı ile ortak çalışacak.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeleri
Kurulu oluşturacak isimler şu şekilde:

Cemil Ragıp Ertem
Gülsüm Azeri
Hakan Yurdakul
Doç. Dr. Hatice Karahan
Korkmaz Karaca
Mehmet Ali Akben
Meltem Taylan Aydın
Nihat Zeybekci
Dr. Servet Bayındır
Yiğit Bulut

Gülsüm Azeri kimdir: Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans ve aynı üniversiteden Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans derecesi olan Gülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Lisesi eğitimi nedeniyle ileri derecede Almanca ve İngilizce konuşmaktadır. Gülsüm Azeri evli ve iki çocuk annesidir.

Kariyerinin önemli bir bölümünde düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasallar sektöründe Türkiye’nin büyük sanayi firması Şişecam’ın (Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.) üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, 1994-1998 yılları arasında Şişecam Kimyasallar Grup Başkanlığı, 1999-2007 yılları arasında Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Düzcam Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, aynı zamanda 1994-2011 yılları arasında Şişecam İcra Komitesi üyeliğini de sürdürmüştür.

Azeri, Şişecam’daki kariyeri boyunca 160 ülkeye ihracat yapmış; Türkiye, Bulgaristan, Rusya ve Mısır’da büyük ölçekli 15 üretim tesisinin yapımını başlatmış ve sonuçlandırmıştır. Fransa, İtalya, Belçika ve ABD’de ise alanlarında lider firmalarla iş ortaklıkları yapmıştır. Halen OMV Petrol Ofisi A.Ş. ve OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş.’nin CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda OMV Petrol Ofisi Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Gülsüm Azeri İstanbul Sanayii Odası (ISO) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yürütme Kurulu Üyeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği yapmış olup, 2005-2011 yılları arasında Başbakanlık Etik Kurulu’nda özel sektörü temsil etmiştir.