BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Güler okuldaki gazı yalanladı

İstanbul'daki olaylı yıkımda bir okulun bahçesine gaz bombası atıldığı yönündeki haberler Vali Güler tarafından yalanlandı.

Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler, Başakşehir'deki yıkımı protesto eden gruba müdahale sırasında polisin bir okulun bahçesine biber gazı bombası atmasının söz konusu olmadığını belirterek, ''Protestocuların üzerine atılan bombaların, göstericiler tarafından okulun bahçesine atıldığı tespit edilmiştir'' dedi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başakşehir ilçesi Altınşehir Mahallesi'nde, daha önce Belediye Encümeni'nce alınmış yıkımların icrası için yapılan işleme vatandaşların müdahale ettiğini belirtti.

Bölgedeki evlerin tamamen yıkılacağı şeklindeki bir yanlış haberin yayılması, 40 evin yıkılacağı yönünde propaganda yapılması suretiyle, oradaki vatandaşların polise direnmesi konusunda bir davranışın olduğunu vurgulayan Güler, yıkım sırasında bazı grupların polise toplu şekilde taşlı, sopalı ve molotofkokteylli saldırı ve direnişte bulunduklarının tespit edildiğini anlattı.

Vali Güler, şöyle devam etti:

''Amirimiz kolundan yaralı vaziyettedir. Saldırganların kimlikleri tespit edilecektir. Ancak bu olay sırasında bir ilköğretim okulunun bahçesine biber gazı atıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu toplu saldırı sırasında güvenlik güçleri biber gazı atmak zorunda kalmıştır. Ancak göstericilerden bazılarının, biber gazı bombalarını ilköğretim okulunun bahçesine attığı tespit edilmiştir. Benzeri bir provokasyon geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs'ta da polisin attığı biber gazının bir caminin avlusuna atılması şeklinde maalesef cereyan etmiş ve tespit edilmişti.''

Polisin, okulun bahçesine biber gazı bombası atmasının söz konusu olmadığını yineleyen Güler, protestocuların üzerine atılan bombaların göstericiler tarafından okulun bahçesine atıldığının tespit edildiğini ve gerçek görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanmakta olduğunu vurguladı.

Bazı yayın kuruluşlarının haberlerinde bu görüntülerin yer almadığının görüldüğünü ifade eden Güler, sözlerini şunları ekledi:

''Bu bölgede öteden beri konuşlanmış olan bazı grupların bölge halkını polisle karşı karşıya getirmek için her türlü fırsatı değerlendirmekte oldukları bilinmektedir. Bugünlerde değişik vesilelerle o bölgede vatandaş kışkırtılmakta, devletin aleyhinde birtakım toplu hareketlere zorlanmaktadır. İşte bugün meydana gelen olayda da sadece iki binanın kaçak katının yıkılması için giden güvenlik ekiplerine karşı, sanki o mahallenin tamamı yıkılacakmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılmıştır. 40 evin yıkılacağı gibi bir dedikodu dolaştırılmıştır. Bu, vatandaş ile polisi karşı karşıya getirmektir ve çok tehlikeli bir harekettir. Müsebbipleri mutlaka tespit edilecektir.''