BIST 10.171
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Güler o eleştirilere yanıt verdi

Dün PKK tarafından serbest bırakılan 8 kamu görevlisi ile ilgili değerlendirmede bulunan Güler süreçle ilgili de konuştu

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler kamu görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili konuştu. Güler 8 kamu görevlisinin kaçırılmasını terör eylemi olarak değerlendirdi.

Bakan Güler, ''kamu görevlilerinin teslim edilmesiyle ilgili pazarlık eleştirilerinin gündeme geldiği ve bundan sonraki süreçte bunun karşılığında adımlar atılması yönünde beklentiler ortaya çıktığının'' belirtilmesi üzerine de şöyle konuştu:

''Çözüm sürecinde genel çerçeveyi koyduk. Yoksa bu birilerinin şartlı beklentilerini karşılamaya yönelik değildir. Herkesi ilgilendiren, herkesi kucaklayan bir süreç olacaktır. ''

Bakan Güler, Ankara'da bir otelde düzenlenen, ''e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler Toplantısı'' öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Güler, ''İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonun'' sorulması üzerine, operasyonun henüz başında olduklarını, detayların ilerleyen saatlerde açıklanacağını söyledi.

''Serbest bırakılan kamu görevlileri arasında vatani görevleri yarım kalan askerlerle'' ilgili soruyu da yanıtlayan Güler, ''Askeri mevzuata göre takdir edilecektir. Askerlik görevleri kesintiye uğrayanlar elbette bu görevlerini tamamlayacaktır. Bu konu askeri makamların işidir'' diye konuştu.

SIKINTIYI ATLATMALARINI BEKLİYORUZ

Güler, ''kamu görevlisi polis ve kaymakam adayının göreve ne zaman başlayacağının'' sorulması üzerine de ''Kaymakam ve polisle ilgili arkadaşlarla görüştüm. O dönemdeki yaşadıkları sıkıntıyı atlatmalarını bekliyoruz. Elbette kolay değildi'' dedi.

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Güler, şunları kaydetti:

''Teslim edilmeleri ve bu konuda harcanan çabalar ne kadar insaniyse, kaçırılmaları da o kadar hak ihlali, terör eylemidir. Bundan sonra bu çözüme katkıda bulunanların, parti olsun, sivil toplum kuruluşları olsun terör eylemine, silahlı mücadeleye karşı olan tavırlarını sürdürmelidirler. Silahların bırakılması konusundaki çabalarını sürdürmelidirler. Bakanlık olarak biz bu süreçte titizlikle gayret gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Bakan Güler, ''kamu görevlilerinin teslim edilmesiyle ilgili pazarlık eleştirilerinin gündeme geldiği ve bundan sonraki süreçte bunun karşılığında adımlar atılması yönünde beklentiler ortaya çıktığının'' belirtilmesi üzerine de şöyle konuştu:

''Çözüm sürecinde genel çerçeveyi koyduk, milli birlik ve kardeşlik kapsamında herkesi kucaklayacak, ülke geleceğinin daha huzurlu, barış içinde sürdürülebileceği bir ortamı yaratmak. Yoksa bu birilerinin şartlı beklentilerini karşılamaya yönelik değildir. Herkesi ilgilendiren, herkesi kucaklayan bir süreç olacaktır. Herkesin eylemleriyle, sözleriyle katkıda bulunmaları gerekir.''

Güler, gazetecilere ''e-devlet uygulamalarıyla ilgili soru sormadıklarını'' da söyleyerek, bu uygulamaların vatandaşın işini kolaylaştırması bakımından büyük önem taşıdığını, bu doğrultuda önemli çalışmalar yapıldığını dile getirdi.