BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in sağ kolundan Dumanlı tweetleri

Fethullah Gülen'in sağ kolu olan ve Pensilvanya'dan yazan Osman Şimşek, Ekrem Dumanlı istifası için tweetler attı. Bu satırlar Gülen'in mesajı olarak yorumlandı.

Abone ol

Ekrem Dumanlı'nın Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifası sonrasında bir çok dedikodu ortalığı sararken Pensilvanya'dan mesajlar Osman Şimşek üzerinden geldi. Fethullah Gülen'in mesajlarını ileten Osman Şimşek istifadan hemen sonra Ekrem Dumanlı tweetleri atmaya başladı.

Ekrem Dumanlı'nın bulunduğu makamın 'emanet' olduğunu söyleyen Osman Şimşek, "Cemaatin surlarında gedik açıldı' yorumlarına da yanıt verdi.

İşte Fethullah Gülen'in mesajı olarak da okunan Osman Şimşek'in Dumanlı tweetleri;

1) Hakka adanmış ruhlar dünyevî mansıplara değil rıza makamına meftundurlar; nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah’ın hoşnutluğunu ararlar.fethullah-gülen-pensilvanya-çiftliği-son-hali.jpg

2) Onlar hep sorumluluk şuuruyla oturup kalkar, bulundukları konumu bir emanet görüp onu emin ellere teslim edecekleri anı kollarlar.

3) Onların şeref ve fazileti makamlara bağlı değildir; izzetleri zatî ve mefkurevî olduğundan, giderken en az geldikleri kadar azizdirler.

4) Onlar işlerini dost ve arkadaşlarıyla istişare ettiklerinden vazifeyi teslim alırken de onu emin bir ele bırakırken de müsterihtirler.

5) Bu arada, onlardaki vicdan enginliğine ve “îsar hasleti”ne yabancı kalmış olanlar nöbet değişikliğine çok farklı manalar yükleyebilirler.

6) Hatta kendileri bir enkazın altında kalmak üzere olduklarını göremeyip vazife tebdilini surda gedik açılması şeklinde yorumlayabilirler.

7) Fakat, kim nasıl düşünürse düşünsün, Hizmet erleri dün olduğu gibi bundan sonra da dimdik durur ve hakkın gür sedası olurlar.

8) Bu duygularla, bir Zaman sevdalısı olarak, kıymetli @EkremDumanli Bey’e teşekkür ediyor, değerli @ahamitbilici Bey’e başarılar diliyorum.

ekran-resmi-2015-10-06-11.18.15.png
ekran-resmi-2015-10-06-11.18.06.png