BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  DÜNYA

Gülen'i kaçıracak isim bir şartla konuşacak!

Eski CIA direktörü Michael Flynn, 'Kendisine dokunulmazlık hakkı verilmesi koşuluyla' ifade vermek istediğini açıkladı. Flynn'in adı Gülen'in kaçırılması olayında geçmişti.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde göreve getirilen ancak daha sonra Rusya ve Türkiye'yi de içeren skandallara adı karışıp, Türkiye adına lobicilik yaptığı ortaya çıkan Eski CIA direktörü Michael Flynn'in avukatı, ​'kendisine dokunulmazlık hakkı verilmesi koşuluyla' Flynn'in ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komiteleri önünde ifade vermek istediğini açıkladı.

Flynn'in adı, Türk hükümetinin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olduğu gerekçesiyle ABD'den sınır dışı edilmesini istediği Fethullah Gülen'in Türkiye'ye yollanması sürecine de karıştı.

Eski CIA Direktörü Woolsey, Michael Flynn ile bazı Türk yetkililer arasında, Fethullah Gülen'i, ABD'nin hukuki süreci göz ardı edilerek ülkeden nasıl gizlice çıkarılabileceğinin konuşulduğunu öne sürdü.

GÜLEN GİZLİCE TÜRKİYE'YE GETİRİLECEKTİ

Woolsey, kendisinin de katıldığı 19 Eylül 2016'da gerçekleşen görüşmede Michael Flynn, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bulunduğunu açıklamış, "Flynn ile Türk yetkililer arasında "Fethullah Gülen'in, ABD'nin sınır dışı uygulaması kural ve koşullarını, sınır dışı etmeye yönelik hukuksal ve yasal süreci göz ardı ederek, Fethullah Gülen'in gizlice Türkiye'ye getirilmesini tartıştıklarını" söylemişti.