BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gülenciler hain mi nankör mü?

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Gülen hareketinin Türkiye'ye ve siyasal İslam'a ayıp ettiğini yazdı.

Abone ol

Vatana ihanet şeklindeki suçlamaları yanlış bulan Sabah si yazarı 'a göre ihanet değil olsa olsa bir nankörlüktür...

17 Aralık süreciyle birlikte gündemden düşmeyen cemaat-hükümet kavgasını bugünkü köşesinde ele alan Barlas, tartışmaların sosyal ve siyasal yönüne ışık tuttu.

Barlas, cemaatin geldiği noktayı "İslam coğrafyasının da Türkiye'nin de gerçeklerinin farkında olmayan, sapkın ve cahilce bir düşünce tarzının yansıması" sözleriyle ifade etti.

Demokratik katılımın Siyasal İslama sağlık getirdiğini savunan yazar, Milli Görüş'ü bu düşünceye örnek gösterdi. Siyasal İslamcılar ile Gülencileri karşılaştıran Barlas, yazısını böyle tamamladı:

GÜLENCİLER ŞAH İRAN'INDA GİBİ CEMAAT YAPISINI SİYASAL BİR ÖRGÜTLENMEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

"Dünya gerçekleri, halkın beklentileri ve yönetimin gerekleri hakkında bilgi sahibi oldular, kendilerini yenilediler, geliştirdiler. Demokratik laikliğin, inançların da güvencesi olduğunu anladılar.
Gülenciler ise, sanki Şah İran'ında veya Mübarek Mısır'ındaymış gibi, cemaat yapısını siyasal bir örgütlenmeye dönüştürerek ve iktidardan pay isteyerek, bu cemaati Türkiye demokrasisine yabancılaştırmıştır.
Bu açıdan bakıldığında cemaat görüntüsü altında şeffaf olmayan bir siyasal örgütlenmeyi simgeleyen Gülen Hareketi, hem demokrasiye hem de meşruiyet içinde kendilerini ifade eden Siyasal İslam'ın mensuplarına karşı, en azından ayıp etmektedir. Bu hem nankörlüktür hem de İslam coğrafyasının da, Türkiye'nin de gerçeklerinin farkında olmayan, sapkın ve cahilce bir düşünce tarzının yansımasıdır."