BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,54
HABER /  MEDYA

Gülen, kendini Mehdi olarak görüyor

Rasim Ozan Kütahyalı, Fethullah Gülen'in 'cemaat yapısı'nı yazdı. Kütahyalı, "Gülenist kadro, kendilerini Mehdiyyet hareketi olarak görüyor" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Sabah si Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın iddiasına göre; Gülen Grubu, halkın veya tabanın düşüncelerini zerre kadar önemsemiyor. Fethullah Gülen'in bir "adanmış kadrosu" var ve o üst kesim, 'esas çocuklar...' Geriye kalanlar ise 'tamamıyla' yapılanlara karşı çıksa dahi; Mehdilik makamı, onların görüşlerini umursamayacak.

Kütahyalı, Fethullah Gülen'in alt tabanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı, yönlendiremeyeceğini, örgütleyemeyeceğini iddia ettiği yazısındaki ilginç tespitler şöyle:

"SÖZDE AĞABEY HÜSEYİN GÜLERCE"
"Aslında Gülen cemaatine dair en büyük teşhis hatası bu hareketin bir sosyal tabana dayandığı yanılgısıydı. Tabana dayansa ve tabanın görüşleri önemsense bu korkunç hale düşmezlerdi zaten. Başbakan'ı içeri atmayı kafaya koymuş imamlar kadrosunu dindarların tamamı lanetliyor. Fakat bu dar Gülenist kadro kendini Mehdiyyet hareketi olarak gördüğü için halkın hislerine zerre kadar değer vermiyorSözde ağabey dedikleri ama hep yapıdan yetişme değil diye şüpheyle baktıkları Hüseyin Gülerce'ye bile mobbing uyguluyorlar. Gülerce'ye bunları yapan sıradan dindar vatandaşa neler yapar..." 

"FANATİK, 'DAR BİR KADRO' KALDI"
"Cemaatin tabanı, cemaatçi polislerin Çevik Bir, cemaatçi savcıların Nuh Mete Yüksel gibi hareket etmesini onaylamıyordu. Dahası tepedeki imamların İsrail'e biat fotoğrafını da taban hiç onaylamıyordu. Cemaatçi devlet kadrolarının İsrail desteğiyle Erdoğan'a açık darbe teşebbüsünde bu taban külliyen erir ve geriye küçük bir kitle kalırdı. Nitekim şu an öyle oldu. Taban eridi ve geriye adanmış fanatik dar kadro kaldı." 

"GİZLİ GÖREVLERİ ADANMIŞLAR YAPIYOR" 
"Çocukluğundan itibaren Gülen'in yöntemleriyle yetişen bir adanmış ruhlar kadrosu var. Bu adanmış ruhlara çeşitli gizli görevler verilmiş. İ
mamların talimatını hiç sorgulamayan bu kadrolar aynı hedef doğrultusunda farklı yüzler ve maskeler takmış. Oysa hedef net ve ortak... Fethullah Gülen bir orkestra şefi gibi yönetiyor bu adanmış ruhlar kadrosunu.
İşte Gülen hareketinde esas olan bu dar devlet kadrosudur. Gülen kendi esas çocukları olarak bu kadroyu görüyor. Geriye kalan tabanı önemsemiyor. Toplumun tamamı birden bu kadronun yaptıklarına karşı çıksa yine Gülen bu dar kadronun arkasında duracak... Görünen manzara bu..."


Kütahyalı'nın dikkat çektiği kavramı, 2013'ün Ocak ayında Adnan Oktar da A9 Televizyonu'nda "Hizmet Hareketi, Fethullah Gülen'i 'ahir zaman mehdisi' olarak görüyor" ifadeleriyle deşifre etmişti.

İŞTE ADNAN OKTAR'IN "FETHULLAH GÜLEN VE MEHDİLİK" ÜZERİNE İTİRAF DOLU O SÖZLERİ... 

Rasim Ozan Kütahyalı'nın dediği gibi; çocukluktan yetişmediği için Hüseyin Gülerce'nin bile cemaatte tam kabul görmediği, yakın zamanda bakın nasıl gün yüzüne çıkmıştı.

AHMET TURAN ALKAN İLE HÜSEYİN GÜLERCE ARASINDAKİ "TURFA MÜNECCİM" POLEMİĞİ İÇİN ... 


Rasim Ozan Kütahyalı'nın için...