BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  GÜNCEL

Gülen: Kasımpaşa’dan bir yerlere sıçrayan...

Fethullah Gülen, son sohbetinde yine isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

Abone ol

Pensilvanya'da 100 dönüm çiftlikte 3 bin metrekare üzerine kurulu malikanede, bir göz odada kaldığını söyleyen Gülen, Erdoğan'ı saltanat zehirlenmesi içinde olmakla suçladı.

Fethullah Gülen, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Kasımpaşa’dan bir yerlere sıçrayan külhaniler farkına varmadan öyle zehirlenirler ki, kendilerini bir şey görmeye başlarlar" ifadelerini kullandı.

Paralel yapı soruşturmaları kapsamında hakkında çok sayıda iddianame hazırlanan Gülen, yine Erdoğan'ı hedef aldı.

Mahkemelerin yakalama kararı çıkarttığı Gülen Cemaati'nin lideri, "Aman zehirlenmeyin" başlıklı 'özgürherkul' adlı sitede yer alan son sohbetinde şunları söyledi:

BİR GECEKONDUDAN BİR GÜNDÜZ-KONDUYA GELİNCE

-Nefsini sık sık sorgulamayan, istiğfar ve tevbe ihtiyacı hissetmeyen bir insan bütün mesâvîye karşı kapıları aralamış sayılır ve hiç olmayacak şeylerle çarpılır. Çarpıldığı her şey de onu felç eder, hafizanallah. Dünyanın cazibedar güzellikleri zehirler, felç eder. Basit bir aile muhitinden, bir gecekondudan bir gündüz-konduya gelince saltanat zehirlenmesine maruz kalır.

KENDİLERİNİ BİR ŞEY GÖRMEYE BAŞLARLAR

-Evet, zehirleyen faktörler pek çoktur. Mesela, biraz evvel ifade edildiği gibi, gecekondudan, Eşrefpaşa’dan veya Kasımpaşa’dan bir yerlere sıçrayan külhaniler farkına varmadan öyle zehirlenirler ki, kendilerini bir şey görmeye başlarlar. Bir yerde okuduğumu hatırlıyorum: Esasen Hâmân mezar bekçiliği yapıyormuş. Mezar bekçiliğinden Amnofis’in yanına yükselince ve orada şeytânî dehasıyla artık her dediğini dedirtip yaptırınca zehirlenmiş.

-Demek ki, sanatla veya bir başarı ortaya koymakla da zehirlenme oluyor. İnsan, sürekli kendisini kontrol altına almazsa ve dini disiplinlerle kendisini rehabilite etmek suretiyle ahsen-i takvime mazhariyetinin gereklerini yerine getirmeye çalışmazsa, hafizanallah, kendini salmış sayılır. Dolayısıyla da o türlü sebeplerden biriyle zehirlenmesi kaçınılmaz olur.

HALA KENDİNİ MÜSLÜMAN ZANNETMESİ

-En tehlikeli mesh (suret değiştirme, hayvan şekline bürünme) nedir biliyor musunuz? İnsanın, mesh olduğunun farkına varamamasıdır; hâlâ kendini Müslüman zannetmesi ve hala “onu getireceğim” iddiasında bulunmasıdır. Böyle bir gafletin zararı, sadece -bağışlayın- o ferdi küstahlaştırması, şirazeden çıkarması ve meshe maruz bırakması değil, aynı zamanda o yanlış İslamiyet telakkisiyle bir toplumu korkunç bir badire içerisine atmasıdır. Maalesef, günümüz İslam dünyasında böylesine bir fecaat, böylesine bir şenaat, böylesine bir denaet yaşanmaktadır.